Refiye tek bir bağış bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Refiye tek bir bağış bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2013 00:00

Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Gardner sendromuna yakalanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen Refiye Yılmaz'a, uygun donör bulunduğunda mide, ince bağırsak, pankreas ve kalın bağırsağın bir parçası alınarak nakil yapılmasının planlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Akbulut, "Refiye Yılmaz'ın 6 organı değişecek, tüm organlar bulundu" şeklinde basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Haberlerin yayınlanması üzerine, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Yılmaz'ın tedavi gördüğü Amerika'daki hastaneden resmi bilgi talep ettiklerini anlatan Akbulut, aldıkları bilgiye göre, hastanın 6 organının birden değişmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

 

UYGUN DONÖR BEKLENİYOR



Yılmaz'ın tedavi süreci hakkında babası Mustafa Yılmaz'a dayandırılarak çok sayıda haber üretildiğini, bu tür haberlerin sadece baba Yılmaz'a dayanarak verilmesinin doğru olmadığını savunan Akbulut, "Hastaya, mide ve ince bağırsağında çok sayıda polipler olduğundan dolayı, uygun donör bulunduğunda mide, ince bağırsak, pankreas ve kalın bağırsağın bir parçası alınarak nakil yapılması planlanıyor" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!