TGF İsmail Sivri Onur Ödülü Yalçın Bayer'e

Güncelleme Tarihi:

TGF İsmail Sivri Onur Ödülü Yalçın Bayere
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 14:48

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması’nda 7 gazeteci ödül alırken, İsmail Sivri Meslek Onur Ödülü Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’e verildi.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından kurucu başkan İsmail Sivri adına bu yıl ikincisi düzenlenen Gazetecilik Yarışması sonuçlandı. Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazetecinin katıldığı ve 2012 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmada 5 dalda 7 gazeteci ödüle layık görüldü. Geçen yıl Hasan Pulur’a verilen ’İsmail Sivri Meslek Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer oldu.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, "İsmail Sivri; İzmir hem de Anadolu’daki gazeteciler için örnek çalışmalar yaptı. Uzun dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Onursal Başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun da kurucu başkanıydı. Onun adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz" dedi.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi eski Başkanı, gazeteci Erdal İzgi’nin başkanlığını yürüttüğü Jüri’de; TGF Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, TGF Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TGF Genel Sekreteri Merih Ak, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, TGF Genel Saymanı ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, TGF Onur Kurulu Başkanı ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı ve TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal yer aldı.

ÖDÜLLER

* İsmail Sivri Meslek Onur Ödülü: Yalçın BAYER (Hürriyet Gazetesi Yazarı)

* Haber Ödülü: Figen Bican (9 Eylül Gazetesi-İzmir) (’Ahır değil okul’ haberi)

* Araştırma-İnceleme ödülü: Avni Gelendost (Akdeniz Haber Gazetesi-Antalya) (’Silivri’de 1 Gün’ araştırması).

* Jüri özel ödülü: Cumhur Kılıçcıoğlu (Mücadele Gazetesi-Siirt) (’Halkın gözüyle İbrahim Hakkı Hazretleri’ yazısı)

* Fotoğraf ödülü: Arif Arslan (Batman Çağdaş Gazetesi-Batman) (’Şiddet ve yoksulluk’- Fotoğrafı)

Haberin Devamı

* Sayfa düzeni ödülü: Orçun Veysel Kaya (Akdeniz Haber Gazetesi/Antalya) (10 Kasım 2012 tarihinde yayınlanan 1. Sayfa)

* Fotoğraf dalı jüri özel ödülü: Melih Demirtaş (Yeni Asır Gazetesi/İzmir) (20 Mayıs 2012 tarihinde yayımlanan 6 ve 7. sayfa)

* Spor haberi ödülü: Mutlu Yılmaz (Yenigün Gazetesi/İzmir) (’İşte yılın transferi’ haberi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!