Milli raket Marsel ilhan, gümüş madalyada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Milli raket Marsel ilhan, gümüş madalyada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 11:21

17. Akdeniz Oyunları tek erkekler tenis finalinde milli raket Marsel İlhan'ı 2-1 geriden gelerek 3-2 yenen Sloven Blaz Rola, altın madalya aldı. Marsel ise gümüş madalyada kaldı.

Yeni Tesis Merkez Kort'ta oynanan tek erkekler final mücadelesinde milli raket Marsel İlhan ile Sloven Blaz Rola karşılaştı. Maçın ilk setinde 4-2 geriye düşen Marsel, skoru önce 4-4'e daha sonra da 6-5'e getirdi. Rola'nın durumu 6-6 yapmasıyla set tie-break'e gitti. Bu oyunda Sloven rakibine 8-6'lık üstünkük kuran Marsel, maçta 1-0 öne geçti. İkinci setin ilk oyununu alan milli raket, sonraki setlerde rakibini durduramayınca set, Rola'nın 6-2 üstünlüğüyle kapandı ve durum 1-1'e geldi. Karşılaşmanın üçüncü setinde 3-1 geriye düşen Marsel, oyunu çevirerek, seti 6-3 kazandı. Çekişmeli geçen dördüncü sette ise iki raket de birbirine üstünlük sağlayamadı ve 6-6 biten set, tie-break'e gitti. Bu bölümü 7-4 alan Rola, seti önde tamamlayarak skoru 2-2 yaptı.

Final setini 6-2 önde tamamlayan Blaz Rola, 4 saat 4 dakika süren maçı da 3-2 kazanarak altın madalyaya uzandı. Marsel İlhan ise gümüş madalyada kaldı. Öte yandan tek erkekler bronz madalya maçında vatandaşı Mohamed Haythem Abid'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenen Tunuslu Malek Jaziri, oyunları 3. tamamlayarak bronz madalya elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!