Futbolun romantikleri

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Slaven Bilic’in müziğe olan tutkusu daha şimdiden kariyerinin önüne geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

“Müziksiz çalışamam, gevşemek için müziğe ihtiyacım var” diyen Bilic, gitarı, küpesi, asi duruşu ve rock müzik tutkusuyla bambaşka bir futbol adamı portresine sahip. Elbette Bilic, yeşil sahaların gördüğü tek müzik tutkunu isim değil. Dünyanın önde gelen futbolcularından, teknik adamlarına hatta ünlü isimlerine kadar pek çok isim müzik ve futbolu birlikte harmanlayarak kariyerlerine farklı tınılar katmayı başardı.

Futbolun romantikleri


Julio Iglesias
Kariyerine kaleci olarak başlayan Julio Iglesias’ın en büyük hayali büyük bir futbolcu olmaktı. Di Stefano döneminin Real Madrid’inde kaleci olarak ün yapmaya başladığı bir dönemde geçirdiği trafik kazası hayatının tamamen değişmesine neden oldu. Doktorlar bir daha yürüyemeyeceğini düşünseler de Iglesias önce ayağa kalktı ardından bir daha top tutamayacak elleriyle gitar çalmayı öğrendi.Ve albümleri dünyanın en çok satanları arasında yer aldı.

Bob Marley
Bob Marley bir futbolcu değildi ancak müzikten sonra en çok sevdiği şey futbolcu. Kimilerine göre harika bir futbolcu, kimilerine göre ise 10 üzerinden 2 bile alamayacak bir futbol yeteneğine sahipti. Futbol onun için kendine özgü bir dünya ve özgürlüğü ifade ediyordu. Albümleri milyonlar satsa da sokakta futbol oynamak en büyük hobisiydi. Öldüğünde bile gitarı, marihuanası, bir İncil ve bir futbol topuyla gömüldü.

Rod Stewart
Gençlik yıllarında futbola tutkuyla bağlı olan Rod Stewart, Brentfort Klübü'nde forma giydi. 1960'lı yıllarda folk sanatçısı Wizz Jones'tan etkilenerek müziğe yönelen Stewart’ın “Ole Ole” parçası, İskoç taraftarların marşı oldu. Albümleriyle müzik dünyasının sayılı isimlerinden biri haline gelen Stewart’ın plakları yüz milyonun üzerinde sattı. Stewart, hala tutkuyla bağlı olduğu futbolu şimdilerde tribünden izlese de zaman zaman döktüğü gözyaşlarıyla hala o günleri yâd ediyor.

Elton John
Futbol meraklısı ünlülerden Elton John, efsane isim George Best ile top oynayan ender isimlerden biri. Her ne kadar müzikte başarılı olduğu kadar futbolda aynı başarıyı elde edemeyen John, ünlü olmasını borçlu olduğu Watford semtine ve futbol kulübüne sahip çıkarak yeşil sahalara olan tutkusunu gösterdi.

Haberin Devamı

Kevin Keagan
İngiliz teknik adam Kevin Keagan, futbolculuk kariyeri boyunca farklı sanat dallarıyla uğraşan isimlerden biri oldu. Hamburg’da top koşturduğu yıllarda  “Head Over Heels in Love” albümüyle Almanya’da uzun süre listelerde ilk 10’da yer aldı. Toplamda 700 bin gibi bir satış rakamına ulaşan Keagan’ın başarısı İngiltere’de de fark edildi. 1982 Dünya Kupası’na hazırlanan İngiliz milli takımının şarkısı olan “This Time” da boy gösterdi.

Glenn Hoddle ve Chris Waddle
İngiliz futbolunun yıldızları Glenn Hoddle ve Chris Waddle 1987’de çıkarttıkları ''Diamond Lights'' listeleri altüst ederek büyük ses getirdi. Hoddle için müzik bir tutkuydu. İlk sahne deneyimlerinde Waddle yerinden bile kıpırdayamazken, Hoddle büyük bir ustalıkla hünerlerini sergiliyordu.

Beckenbauer
Alman efsane, 1966'da futbolcu olarak kazandığı şöhretin yanında "Gute Freunde kann niemand trennen" (Kimse iyi arkadaşları ayıramaz) adlı bir albüm yaptı. Bu single ile müzik listelerine 31. sıradan giren Beckenbauer, futbol kariyerinin yanı sıra televizyon, reklam gibi alanlarda da deneyimler yaşadı. Ancak futbol ve müzikten hiç kopmadı.

Futbolun romantikleri

Pele
Brezilya ve dünya futbolunun efsane ismi Pele, attığı goller kadar ülkesine kazandırdığı birçok besteyle de biliniyor. İyi bir gitarist olduğu söylenen Pele, kamp dönemlerinde bile besteler yaparak stres atarken, Dünya Kupaları’ndaki başarısını müziğe borçlu. Pele’nin yanı sıra Eusebio, Maradona, Alex Ferguson, Maradona gibi isimler de müziğe olan tutkularıyla futbol sahalarının romantik ruhlu isimleri arasında yer alıyor.

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları