Böyle tatbikat görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Böyle tatbikat görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Denizli'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), tren kazasından yaralı kurtarma tatbikatı düzenledi.

Haberin Devamı

Tatbikata Denizli, Aydın ve Muğla’dan gelen 45 UMKE görevlisiyle Sağlık Meslek Lisesi’nden 40 öğrenci katıldı. Tatbikat öncesi öğrencilerin vücutlarına makyajlar yapılarak yaralı gibi görünmeleri sağlandı. Öğrenciler daha sonra vagonların içinde çeşitli yerlere yatırıldı. Tren kazasından yaralı kurtarma tatbikatının başlamasıyla öğrenciler, gerçek kazazede gibi bağırmaya başladı. Hamile kadın rolünü oynayan genç kızın performansı şaşırttı.

Böyle tatbikat görülmedi

Çalışan gönüllüler
Sağlık Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde çalışıp gönüllü olarak UMKE’de görev alanlar trendeki yaralılara müdahale ederken, yakınları rolündeki öğrenciler onlara zor anlar yaşattı. Vagonlardaki yaralılar, tek tek sedyelerle ambulanslara bindirildi. Öğrencilerin yardım çığlıklarını ve acil yardım araçlarının siren seslerini duyanlar da tatbikatı gerçek sandı.

Haberin Devamı

Böyle tatbikat görülmedi


UMKE Denizli Sorumlusu Mehmet Taşkın, görevlilerin gönüllü sağlık çalışanlarından oluştuğunu belirterek, “Olay anında ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı, yaralıya nasıl müdahale edileceğini tatbikatla arkadaşlara gösteriyoruz. Sağlık alanındaki öğrenciler de tecrübe edinecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!