Mezuniyet töreninde öğretim üyelerine eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet töreninde öğretim üyelerine eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 09:54

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'ndeki mezuniyet töreninde, dönem birincisi Kadir Karkin bazı öğretim üyeleri ve idarecileri eleştirdi.

Haberin Devamı

Tıp Fakültesinden mezun olan 21 doktor adayı, Cahit Zarifoğlu Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Dönem birincisi Kadir Karkin, törende yaptığı konuşmada, bazı öğretim üyelerini ve idarecileri eleştirdi. Son bir yılda 17 kişiyle en az 70 kişinin iş gücünü çektiklerini öne süren Kankir, durumlarını anlattıklarında 2-3 hocanın dışında diğerlerinin kayıtsız kaldığını öne sürdü. Toplantı odalarında kimseye sormadan kararlar alındığını iddia eden Kankir, çektikleri sıkıntıları anlatarak, "Annem hasta olduğunda bana izin verilmedi ve tehdit edildim" diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Deveci, eleştiriden dolayı sesinin kısıldığını söyledi. Yapılan eleştirinin kabul edilebilir taraflarının da olduğunu dile getiren Deveci, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimiz keşke bu sıkıntılarını başta bize anlatmış olsaydı. Anlaştığımız konulardan biri bulaşıcı hastalıkları olan kişilerden kan alma zorunluluğunuz kalktı. Bunu geçen yıl sonunda kurul kararı ile aldık. Ama çıraklık yaparak bu aşamaya geleceksiniz. Kan da alacaksınız, taşıyacaksınız da. Çalışmaktan kimseye zarar gelmez. Hayatınız bundan sonra başlıyor. Meslek hayatına başlayın, 3-5 ay çalışın, sonra gelin konuşalım."
Mezun olan öğrenciler, Hipokrat Yemini ettikten sonra diplomalarını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!