RedHack, İl Özel İdare'yi hackledi

Güncelleme Tarihi:

RedHack, İl Özel İdareyi hackledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 08:05

Hacker grubu RedHack, sabah saatlerinde İstanbul İl Özel İdaresi'ni hackledi, kamu kurumlarının faturalarını sıfırladığını duyurdu. İl Özel İdaresi yetkilileri hurriyet.com.tr'ye yaptıkları açıklamada ''Faturalar silinmedi, ama bazı okulların adını değiştirdiler'' dedi.

Haberin Devamı

Twitter hesaplarından ''İstanbul İdare'nin elektrik, gaz, adls vs tüm fatura işlemlerini halka açıyoruz ;)'' diye yazan RedHack, takipçilerine kullanıcı adı ve şifreyi de duyurdu.

Hürriyet 

Hackerlar, pek çok kamu kurumunun devlete olan elektrik, internet, su, doğalgaz ve telefon borçlarını sildiğini iddia etti.

Redhack, takipçilerini de istedikleri kurumun borçlarına müdahale etmeye çağırdı.

Bir kullanıcının Hatay'daki Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert adına açtığı ‘Abdullah Cömert İlköğretim Okulu’nun listedeki görüntüsü de RedHack tarafından paylaşıldı.

Hürriyet

 

 

Haberin Devamı

'FATURALAR SİLİNMEDİ, SALDIRILAR SÜRÜYOR'
İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, siber saldırı ile ilgili ilk açıklamayı hürriyet.com.tr’ye yaptı.. Saldırının sabah 06.30 dolayında başladığını, yarım saat yoğun bir biçimde sürdüğüne işaret eden Sabri Kaya, şunları söyledi: “Faturaların veya herhangi bir şeyin silinmesi söz konusu değil. Bir-iki okul adını değiştirmişler. Biz tedbirliydik. Tüm kamu kurumlarına olduğu gibi bize yönelik de saldırılar oluyordu. Arkadaşlarımız gerekli önlemleri aldılar.” Sabri Kaya, sitenin halen aktif olmamasını ise saldırıların sürüyor olabileceği ihtimaline bağladı.
SİTE ERİŞİME KAPANDI

RedHack’in eyleminin ardından İstanbul İl Özel İdaresi’nin sitesi erişime kapatıldı. Ancak RedHack Twitter’dan “Birçok sistemde kimse bilmeden neleri sildik, neleri ekledik.. Korkarım kimse bilmeyecek, bilemeyecek” diye yazdı.

Hürriyet

 

Haberin Devamı

OKULLARIN İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

RedHack, bazı okul isimlerine de müdahale edildiğini de öne sürdü.

 

Hürriyet

 

İL ÖZEL İDARE'DEN AÇIKLAMA: FATURALAR NE SİLİNDİ NE DE GÜNCELLENDİ

 

İstanbul İl Özel İdaresi, yazılı basın açıklamasıyla siber saldırı hakkında şu bilgileri verdi:
''Bazı medya kuruluşlarında idaremizin otomasyon programının hacklendiğine ilişkin haberler yapılmıştır. Saldırgan grubun kamuoyunu yanıltıcı iddialarına açıklık getirmek için aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.
Bu sabah saat 06:30 sularında İstanbul İl Özel İdaresi’nin Fatura Otomasyon programına redhack gurubu tarafından hack saldırısı düzenlenmiştir. Fatura Otomasyon programı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sadece veri giriş ekranı olarak tasarlanmıştır. Sistem ile İstanbul’da ki eğitim kurumlarının fatura takibinin daha hızlı bir biçimde yapılması amaçlanmıştır. Yani program üzerinde sadece fatura takibi yapılmakta olup herhangi bir tahakkuk (ödeme) işlemi yapılmamaktadır.
Sisteme kayıtlı herhangi bir faturanın silinmesi, güncellenmesi söz konusu değildir. Faturalarla ilgili asıl kayıtlar ilgili kurumlarda tutulmaktadır. Bu arada Hack saldırısı sonucunda sadece yeni kurum eklemesi yapılmıştır. Basında yer aldığı gibi kurumların borçlarının silinmesi, güncellenmesi gibi bir durum söz konusu değildir.  Söz konusu gurubun tamamen kamuoyunu yanıltma amaçlı bir girişimidir. Konu ile ilgili olarak adli mercilere başvurular yapılmıştır.
Gerekli önlemler alınıp fatura otomasyon sistemi tekrardan erişime açılmıştır.''

 

Haberin Devamı

Hürriyet
Redhack'in son hedefi Yargıtay Sinop Valiliği'ni hackledi RedHack, KİK’in sitesine saldırdı

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!