Bihteri mantı yaptı, çıtır çıtır yediler

Güncelleme Tarihi:

Bihteri mantı yaptı, çıtır çıtır yediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 00:00

Uzun yıllar restorancılık alanında çalışan Cengiz Yanar, 2004 yılında rafine yüzde 100 dana etinden mantı yapan bir restoran açtı.

Haberin Devamı

“Bodrum Mantı ismiyle açılan restorana o kadar çok talep oldu ki mecburen başka şubeler açtık” diyen Cengiz Yanar’a ‘isteksiz gelen başarı öyküsünü’ neredeyse zorla anlattırdık. Cem Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ, Orhan Gencebay, Seda Sayan gibi ünlü yüzlerin müdavimi olduğu ve pek çok işadamının da sık sık gittiği Bodrum Mantı’yı kurma nedenini Cengiz Yanar, “Balıkçılar, kebapçılar vardır ama Türkiye’de standardı belli mantıcı yoktur. Özü korunmuş ama rafine hale gelmiş bir mantı kültürü yarattık” sözleriyle açıklıyor.

ÇITIR VE ESMER BİHTER

Farsça ‘daha iyi, en iyi’ anlamına gelen Bihter’i mantı ismi olarak seçmenin büyük fark yarattığını anlatan Yanar şöyle konuşuyor: “Tüketicinin mantıyla ilgili kafası karışık. Farklılaşmak için seçtiğimiz isim çok beğenildi. Tabii ki bunda Aşk-ı Memnu dizisinin de katkısı var. Kepekli olana Esmer Bihter, kızarmış olana Çıtır Bihter, tavuklu olana Kanatlı Bihter, ıspanaklı olana Temel’in Bihter’i, patatesli olana Süslü Bihter ismini verdik. Arap turistler başta olmak üzere bütün turistler ve Türkler ismi çok sevdi. Turistler görünce ‘Acaba hangi Bihter’i yesem’ diye heyecanlanıyor. Biraz biraz hepsinden tatmak isteyen çıkıyor.”

YURTDIŞINDAN TALİP ÇOK

Bodrum Mantı’nın franchise’ı olmak için yurtiçinden ve yurtdışından çok talep aldıklarını anlatan Cengiz Yanar, hiçbir zaman böyle bir düşünceleri olmadığını söylüyor. Yanar şöyle devam etti: “Bizim amacımız bu standartta mantıyı insanlara yedirebilmek. Başında biz olmadıktan sonra bunu sağlamak çok zor. Alışveriş merkezleri peşimizde. Paris’te, Londra’da, Almanya’nın çeşitli şehirlerinde ve New York’ta şube taleplerini geri çevirdik. Bu marka çocuğum gibi. Çok emek verdim ben bu markaya bunun parayla karşılığı yok.”

Haberin Devamı

24 saat mantı hizmeti
ARNAVUTKÖY, Fenerbahçe ve Bodrum Marina ve Bodrum Türkbükü şubelerinin 24 saat açık olduğunu belirten Cengiz Yanar “Nişantaşı şubesi de yaz sonunda 24 saat hizmet vermeye başlayacak. Müdavimlerimiz arasında sanat ve iş dünyasından isimler olsa da, fiyatlarımız makul” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Cafe de Paris sosuyla mantıyı karıştırıyorlar

MÜŞTERİLERİNİN yüzde 80’inin genç olduğunu, kuyrukta beklemeye razı olduklarını hayretle anlatan Cengiz Yanar, “Bazen anlamadığımız şeyler de oluyor. Mesela Cafe de Paris sosuyla mantıyı karıştırıp yemek isteyenler var. İstiyorlar mecburen veriyoruz, yok diyemiyoruz” diyor.

Ümraniye’de 20  kadının elinden çıkıyor

ÜMRANİYE’de kendi imalathanelerinde mantı yaptıklarını, bütün mantıların 20  kadının elinden çıktığını söyleyen Cengiz Yanar şöyle konuşuyor: “Tek noktada üretip 7 şubemize dağıtıyoruz. 20 kadın günde 500 kilo, ayda 15 ton mantı yapıyor. Bizden başka restoranlar da mantı istiyor ama kapasitemiz buna yeterli değil. Tüketiciden alıp evde yapmaları yönünde çok talep var. Belki onlar için kapasite artırabiliriz. Ama şu anda değil.”

Haberin Devamı

Halid Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu romanından uyarlanan televizyon dizisinde Bihter karakterini Beren Saat canlandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!