2014 atılım yılı olacak

Haberin Devamı

2014 atılım yılı olacak

Son dönemde birbiri ardına örnek projeleri hayata geçiren Dasif İnşaat, seneye atılım yapmaya hazırlanıyor. Firmanın gündeminde kentsel dönüşüm de yer alıyor.

İZMİR’de yaklaşık 16 yılda 2 bine yakın konut üreten Dasif İnşaat, önümüzdeki sene önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Firma; Bozyaka, Yağhaneler ve Gediz’de 400’ün üzerinde konut ve 50’yı aşkın işyeri üretmeye hazırlanıyor. Kentsel dönüşümle ilgili de ciddi bir çalışma içinde olan Dasif, Yeşilyurt’ta 80 konutluk dönüşüme imza atacak. Şirket, kentsel dönüşüm alanında daha güçlü olmak adına 4 firmayla da ortak bir yapı oluşturmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Dasif İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Eroğlu ile 2014 hedeflerini, sektördeki son gelişmeleri ve kentsel dönüşüm sürecini konuştuk. 1997’den bu yana İzmir’in çeşitli bölgelerinde önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Eroğlu, “Çiftlik Evleri Flora, Çiftlik Evleri Olivia, Dasif Twins, Menderes Kent Royal, Susuzlu Evleri, Hatay Konsept, Oasis Park Sitesi, Dasif Oto Plasa, D Park Gaziemir bunlardan bazıları. Şu anda 28 dairelik bir projemiz var. 2014’ün başında tamamlanacak. Ayrıca, ortak olduğumuz Nest-Yap’ın Güzelbahçe ve Bornova’da 100 konutluk projeleri bulunuyor” dedi.

400’ün üzerinde konut

2014’ü atılım yılı olarak belirlediklerini söyleyen Adil Eroğlu, Bozyaka, Gediz ve Yağhaneler’de planlaması yapılan üç projelerinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Şu anda çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki yıl hepsini hayata geçireceğiz. Bozyaka’da yaptığımız 160 konut ile 40 dükkandan oluşan projemizin bölgeye yenilik getireceğine inanıyoruz. Gediz’de ise 250 daire var. Ayrıca, 14 de dükkan planlıyoruz. Bu dükkanlar konutlardan bağımsız olacak. Bu proje daha çok site tarzında olacak. 2014 hedefimiz 400’ün üzerinde konut üretmek.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DE VAR

Gündemlerinde kentsel dönüşümün de bulunduğunu aktaran Adil Eroğlu, bunun ilk adımını Yeşilyurt’ta atacaklarını kaydetti. Eroğlu, “Kentsel dönüşüm kapsamında 80 konutun bulunduğu 5 bin metrekarelik bir alanda projemiz var. Çalışmalarımızı bitirdik. Alan bir kooperatif olduğu için mülk sahibiyle de anlaştık. Yıkıp yeniden 80 konutluk güzel bir proje ortaya çıkaracağız. Bunun dışında Kordon’da kentsel dönüşüm kapsamında iki binayı yıkıp yeniden inşa edeceğiz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM ORTAKLIĞI

Önümüzdeki süreçte daha aktif rol almak adına İzmirli 3-4 firmanın bir araya gelerek ortak bir yapı oluşturmak için çalıştığını belirten Eroğlu, “Amacımız, 5-10 binlik projeler üretmek. Bunun için birbirine inanan kurumlar olarak bir araya geliyoruz. Yapıyı çok büyütmüyoruz çünkü İzmir’de geçmişte çok ortaklı yapılarda pek iyi sonuçlar çıkmadı. Ayrıca, o tip yapılarda çok sesli yapıdan dolayı sıkıntı yaşanıyor” dedi. Adil Eroğlu, bu süreçte İzmirli müteahhitlere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

TEKLİF YAĞIYOR

Son 5-6 aylık periyotta hem yurtiçinden hem de yurtdışından satın alma yönünde ciddi teklifler aldıklarını kaydeden Adil Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “4-5 teklif geldi. Ama bizim bu yönde bir düşüncemiz yok. 16 yılda önemli bir marka olmamız nedeniyle bu teklifleri alıyoruz. Şu anda yaptığımız konutların ikinci el piyasası bile çok rağbet görüyor.”

Haberin Devamı

GENEKSEL VE ÇAĞDAŞ AYNI KAPTA

2014 atılım yılı olacak

Dasif İnşaat Satış Koordinatörü Fulya Güvener ise markanın geniş kapsamlı projeler üretirken, noktasal dokunuşlarla kreatif işlere imza attığını kaydetti. Güvener, şöyle konuştu: “Gelenekselle çağdaş yapılaşmayı harmanlayarak, kendine has yeni bir tarz yakaladık. Adımızı verdiğimiz her işte aynı özen ve titizliği, kaliteyi ve güveni sunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızda yer alan pek çok maddenin içinde mevcut kalitemizle oluşturulan yapıların ve projelerin kullanıcıya geçişi sonrasıyla ilgili devamlılığın sağlanması konusu da yer alıyor.”

Yazarın Tüm Yazıları