Suriye sınırına hendek

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırına hendek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 00:00

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırından yasadışı geçişleri önlemek ve kaçakçılıkla etkin mücadele için Şanlıurfa’da yaptığı ’hendek’ kazma çalışmaları, Hatay’ın Suriye sınırındaki bazı noktalarda da başlatıldı.

Reyhanlı İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıktaki Suriye sınırı sıfır noktasındaki Kuşaklı Köyü’ne sabah saatlerinde ulaşan iş makineleri, hendek kazma çalışmalarına başladı. Bölgede, askeri yetkililerin gözetiminde çalışan iş makinelerinin, sınır boyunca kazı çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. Hendek açma çalışmalarıyla birlikte, Suriye ile Türkiye arasındaki kaçak giriş çıkışlar ve kaçakçılık faaliyetlerinin de daha etkin denetlenebileceği belirtildi. Yetkililer, açılan kanal ve hendeklerle, kaçakçılığa engel olmak ve yasadışı sınır geçişlerine müdahale edebilmek için zaman kazanılmasının amaçlandığını bildirdi. Sınırda devriye görevini sürdüren ve denetimlerini sıklaştıran asker, kazı çalışmalarının yapıldığı alanda güvenlik önlemlerini de artırdı. Bölgeye askeri araçlarla sevk edilen güvenlik güçleri, çalışma yapılan alanı koruyor.

Hatay’ın Suriye sınırında hem insan geçişleri hem de kaçak mazot sevki son aylarda yer yer kontrolsüz hale gelmiş, Suriye tarafından sınırda görevli askerler ve araçlarına da zaman zaman taciz ateşleri açılmıştı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!