Berlusconi'ye çok kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Berlusconiye çok kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 07:18

ROMA - İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi yedi yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Haberin Devamı

Berlusconi, reşit olmayan 'Ruby' takma adlı Fas asıllı dansçı Kerime El Mahruk'la para karşılığı cinsel ilişkiye girmek ve yetkilerini kötüye kullanmaktan toplam yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca hakkında ömür boyu siyasetten men kararı da alınan 76 yaşındaki deneyimli politikacının bu kararı temyiz hakkı bulunuyor.

BERLUSCONI'NİN SKANDALLARI / FOTO GALERİ

BERLUSCONİ'YE ÇOCUK FUHUŞU CEZASI 7 YIL HAPİS

MEŞHUR BUNGA BUNGA PARTİLERİNDEN KARELER

Milano'daki villası Arcore'de verdiği meşhur 'bunga bunga' partileri, İtalyan siyasetinin en renkli simalarından Berlusconi'nin başını yaktı. Geçtiğimiz günlerde “vergi kaçakçılığı” suçundan dört yıl hapse ve beş yıl siyasetten men cezasına çarptırılmış olan Berlusconi'ye adalet kanadından bir kötü haber daha geldi. Milano 4'üncü Ceza Mahkemesi'nde 27 aydan beri toplam 50 celse gerçekleştirilen ve 'Rubygate' olarak anılan dava karara bağlandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık yedi saat boyunca vereceği kararı müzakere eden Mahkeme Heyeti, Berlusconi'yi yedi yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Hafta sonunu Milano'da geçiren Berlusconi'nin, çıkacak kararı beklemek üzere Roma'ya dönmek yerine burada, ‘bunga bunga’ partilerini düzenlediği Villa Arcore'de kalmayı tercih ettiği bildirildi.

Peş peşe cezalar almaya devam eden Berlusconi'nin, beş bakan verdiği hükümetten desteğini çekme riski geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Şimdi gözler, bu karar üzerine açıklama yapması beklenen Berlusconi'de.

Berlusconiye çok kötü haber
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!