OTOPARKTA POLİSTEN İNANILMAZ DAYAK

Güncelleme Tarihi:

OTOPARKTA POLİSTEN İNANILMAZ DAYAK
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 00:00

Antalya’da üniformalı polislerin Gezi Parkı eylemlerine katılan 3 gence Antalya Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkında uyguladığı şiddete ilişkin ortaya çıkan görüntüler inceleme altına alındı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da Gezi Parkı eylemlerine katılan üç gence 2 Haziran gece saat 02.40 sularında Antalya Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkında üniformalı polislerin uyguladığı şiddete ilişkin ortaya çıkan görüntüler tüm Türkiye’de bomba etkisi yarattı. Görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, görüntülerle ilgili suç duyurusuna hazırlandıklarını söyledi.

İŞTE OTOPARKTAKİ İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

İHBAR ALMIŞTIK

Gezi eylemlerine katılan kişilere yönelik müdahaleler sonrası birçok kişinin Antalya’da gözaltına alındığını dile getiren Ermiş, “Söz konusu otoparkta birçok gencin feci şekilde dövüldüğü ile ilgili haberler almıştık. Bu haberler doğrultusunda avukat arkadaşımız otopark yönetiminden resmi yazı ile görüntüleri istedi. Böylece bu vahşet anları ortaya çıktı” dedi.

 
VALİ ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA
Antalya’da kameralara yansıyan polis şiddetine ilişkin bir açıklama da Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ten geldi. Öztürk, görüntülerin ayrıntılı bir biçimde inceleneceğine vurgu yaparak, “Bu olayları hoş karşılamamız mümkün değil. Yasaların ve hukuk düzeninin öngörmediği himaye etmediği bir şeyi hoş görmemiz asla mümkün değildir. Daha önce eli sopalı polisler ve gözüne kapsül isabet eden genç ile ilgili soruşturmayı yürüten müfettişlerin bu konuyu da incelemesini istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞKENCE SUÇUNUN FAİLLERİ

Olaya karışan 17 memur tespit edildiğini dile getiren Ermiş, “Görüntülere yansıyan polislerin tamamı işkence suçunun failidir. Oradaki çocuklar teslim olmuş, direnmemiş, şiddete karşılık dahi vermemiştir. Buna rağmen kendileri feci şekilde dövülmüştür. Burada her şeyden öte insanlık suçu işlemiştir. Şu anda o çocukların akıbetlerini, kimlik bilgilerini tespit etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Öte yandan görüntülerin ortaya çıkması ile birlikte alarm durumuna geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görüntüler incelemeye alındı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk tarafından makamına davet edilen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam Antalya Valiliği’ne bulunuyor. Sağlam’ın Vali Öztürk’e üniformalı polislerin karıştığı şiddet görüntüleri hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN İLGİNÇ TWEETLER

Twitter üzerinden açıklama yapan Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise mesajlarında ilginç ifadeler kullandı.

Yaşanan olayla ilgili maddeler halinde tweet paylaşımı yapan Sağlam şu ifadeleri kullandı:

Gecenin 04.35 sıralarında Valiliğe bir saldırı oluyor, Polis haklı olarak müdahale ediyor. Bilahare oradan kaçan kişiler otoparka gidiyor
Otoparktaki malum konuya da bu nevi başka konulara da mutlaka gereken işlemler neyse yapılıyor. Bu konulara toleranslı olamayız.
Devlet kurumlarına amansızca saldıran kesimlerin olumsuzluklarını örtmek istercesine polisin fevri bir kısım yanlışlarını gündeme getirip
Diğer kesimleri mevzu bahis etmemek ne derece doğrudur. Kaldı ki polisle ilgili her yanlışa hataya da işlem yapıyoruz.

Haberin Devamı

SAVCI MAĞDURLARI SORDU

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Antalya’da Gezi Parkı eylemlerine katılan 3 genci Büyükşehir Belediyesi’ne ait kapalı otoparkta feci şekilde döven polisler hakkında Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Başvuruyu yapan ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, soruşturmanın memur suçları savcısı Mehmet Uğur tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Savcı ilk olarak mağdurların kimliklerini sordu. Bende, ‘Siz isterseniz hemen bulursunuz’ dedim. Şu an mağdur gençlerin kim olduğunu araştırılıyor” dedi.

''TAKİPTE OLACAĞIZ''

Polisler tarafından dövülen gençlerin gözaltına alındığını tahmin ettiklerini vurgulayan Ermiş, “Söz konusu polislerin Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu zannediyoruz. Fakat gençler hangi polis merkezine götürüldü belli değil. Görevli savcı karanlıkta kalan konuları aydınlığa kavuşturacaktır. Bizde takipte olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!