Edebiyat coğrafya yüz güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat coğrafya yüz güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

LYS-3 (edebiyat-coğrafya) testlerini değerlendiren uzmanların ilk yorumu; “LYS’ler içinde en kolayıydı” oldu. Sınav ve Final Dergisi Dersanesi ile Fem Yayın Merkezi’ndeki uzmanlarının değerlendirmeleri şöyle:Müfredat dışı soru yok

Haberin Devamı

Soru dağılımları geçmiş yıllarla aynı. Zor sorular da var, ancak hazırlık yapan için basit bir sınav. Cumhuriyet Dönemi’nden geçen seneye göre daha az soru geldi. İlk 21 soru yani Türkçe soruları beklendiği gibi. Edebiyat’tan 35 soru var. Dilbilgisi soruları azalmış, 6 basit soru bulunuyor. Dil ve anlatım testinden gelen 21 soru geçen yılın YGS ve LYS sorularından farklı değildi. Edebiyat bölümündeki sorular, klasik edebiyat bilgilerinin yanında bu bilgilerin yorumlanmasını da içerecek nitelikte, öğrenciler zorlanabilir. Metin kalitesi çok iyi değil. Dil ve anlatım ile edebiyat soruları okul müfredatına uygun, müfredat dışı sürpriz soru yok. Divan edebiyatından 7 soru gelmiş. Güncel edebiyat bilgileriyle ilgili sorular biraz öğrencileri zorlayabilir. Soruların yüzde 90’ı 9, 10 ve 11’inci sınıf müfredatından.
 
Geçen yıla göre kolay

Sorular daha kısa ve net. 24’üncü sorunun çeldiricisi yüksek. Farklı soru tipleriyle karşılaşan ve bol soru çözen öğrenciler başarılı olur. Düzenli bir çalışma yapan öğrenci çok zorlanmaz. 11 ve 12’inci sınıf LYS konuları ile birlikte geçen yıllarda olduğu gibi 9. ve 10. sınıf YGS konularından 10 soru var. Sorular daha nüfus ve ekonomi ağırlıklı. Geçen yıla göre daha kolay. Özellikle 10 ve 11’inci sınıf müfredatından sorular daha fazla. Bazı soruların yanıtları soru içinde gizli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!