GeriSeyahat Muğla’nın Mavi Bayrak’ları ikiye katlandı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Muğla’nın Mavi Bayrak’ları ikiye katlandı

Muğla’nın Mavi Bayrak’ları ikiye katlandı

Fethiye’den Kuşadası’na uzanan sahil şeridinde bu yılın Mavi Bayrak şampiyonu Muğla. Sahillerinde 97 bayrak dalgalanıyor. Bodrum ise 72 bayrakla ilçeler arasında Türkiye lideri. Eğlencede en canlı mekân Demet Akalın’dan Volkan Konak’a şöhretlerin sahneye çıkacağı Bodrum’daki Club Dedikodulu Plus. Yeni restoranlarda et mönüleri ağırlıkta.

SAHÄ°LLER

Dalyan’da çamur güzellik merkezi açıldı, Kuşadası’nın su parkları çıta yükseltti

Güney Ege’de Mavi Bayrak patlaması yaşanıyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) deniz temizliği ve servis kalitesine göre yaptığı değerlendirmede, geçen yıl 45 bayrağın dalgalandığı Muğla sahillerinde bu yıl 97 tesis daha listeye eklendi. Aydın’da 27 tesis Mavi Bayrak taşıma hakkı kazandı. Bodrum 64 plaj, 3 marina ve 5 yata verilen Mavi Bayrak’la ilçeler arasında Türkiye liderliğine yerleşti. Tam listeyi vakfın web sayfasından bulabilirsiniz (www.mavibayrak.org.tr). Muğla ve Aydın sahillerindeki kuzeyden güneye turumuza Fethiye ile başlayalım. Üç kilometrelik Belcekız, dört kilometrelik Çalış bu yıl da Fethiye’nin gözde plajları. Belediye Marina’dan saat başı kalkan teknelerle gidiş - dönüş 10 TL’ye Göcek Adası’ndaki plajlardan yararlanabilirsiniz. Koylarda yüzebileceğiniz günübirlik yemekli turların ücreti bu yıl 40 TL. Üçer kişilik iki aile birlikte tekne kiralayıp koylarda tur atmak isterseniz motoryatın günlüğü 400, gulet 300 TL.

DALYAN’DA 20 TL’YE CARETTA SAFARİSİ

Meşhur Sarıgerme plajı ince kumuyla çok meşhur. Fakat yıldızlı otel çokluğu nedeniyle bu bölgede turistler çok yoğun. 5.4 kilometrelik Dalyan İztuzu dünyanın en ünlü plajları arasında. Gölde yüzmek istiyorsanız Köyceğiz merkezinde bir plaj bulunuyor. Dalyan’da bu yıl Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı güzellik tesisi devreye girdi. Peloid Health&Beauty’de gül, biberiye ve adaçayı yağlı çamur havuzları bulunuyor. Kardak Turizm 20 TL’ye Caretta Caretta Safarisi, 45 TL’ye Ekincik mağara turu, 80 TL’ye yemekli 12 Adalar turu düzenliyor.

FLYBOARD MODASI

Akyaka’da Orman Kampı önünden ve yine Akbük yolu üzerindeki bazı koylarda yaratılmış minik plajlardan yararlanmak mümkün. Meşhur Kleopatra (Sedir) Adası’na, Marmaris’e 13 kilometre uzaklıktaki Çamlı Köyü’nden kalkan teknelerle gidebilirsiniz. İncekum Plajı da adanın hemen karşısında. Marmaris’in Bozburun ve Datça yarımadaları kalabalıklardan uzak denize girmeyi sevenler için ideal. Aydın’ın gözde tatil, yazlık mekânı Didim’in 80 kilometreye yakın sahil şeridinde bu yıl 10 Mavi Bayrak dalgalanıyor. İlçenin marinası da bayrak taşıyor. Eğer tatilinize heyecan katmak istiyorsanız 3. Koy’daki Marina Beach Club’ta su kayağı, kayaklı paraşüt, muz botu gibi su sporlarına katılmak mümkün. Aynı koydaki Poseidon Su Sporları Merkezi’nde Muz 20, Ringo 25, FlyFish 40 ve Jet Ski 60, paraşüt 70 TL. Okenos Dalgıç Okulu’nda 40 dakikalık dalışların fiyatları 25 Euro’dan başlıyor. Günübirlik yat turları Altınkum’dan saat 09.00’da çıkıyor 8 saatte 8 koy dolaşılıyor. Fiyat 20 - 25 TL arasında. Kuşadası’ndan Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı’na kadar uzanan sahillerde 13 olan Mavi Bayrak sayısı bu yıl 17’ye yükseldi. Gündüz plaj hizmeti verilen, gece ise eğlence mekânına dönüşen beach club’ların sayısı da arttı. Su parklarından Adaland, 402 metrelik aile kaydırağıyla dünya rekorunu hâlâ elinde bulunduruyor. Türkiye’nin en büyük su parkı Didim Aqua bu yıl 4 yeni kaydırağı hizmete soktu. Giriş ücreti 35 TL.

Muğla’nın Mavi Bayrak’ları ikiye katlandı

EÄžLENCE

Datça’da saat 03.00’te köpük Didim’de cumaları 90’lar partisi

Fethiye’nin tarihi ve turistik çarşısı Paspatur’daki Car Cemetery Bar, canlı müzik dinlemek isteyenlerin uÄŸrak yeri. Göcek kordonda bu sene yenilenen Adıvar Bar’da cumartesi akÅŸamları dans gösterisi yapılıyor. Skopy Marina içinde bu sene açılan Club Nen’de canlı müzik var. Dalyan’da gece eÄŸlencesi canlı müzik yapılan San Ray, Caz Bar, Sweet gibi mekânlarda. Datça’nın barlar sokağında köpük partileri saat 03.00’te baÅŸlıyor. En ihtiÅŸamlısı Areena’da. Crystal Disko ve rock gruplarının sahneye çıktığı Davy Jones’s Bocker bu yıl iÅŸletmeci deÄŸiÅŸtirdi. Ä°lki Sugar Hut ismini aldı. Davy Jones’ta rock devam ediyor.  Â
Bodrum’daki Club Dedikodulu Plus’ta yaz boyunca Demet Akalın’dan Yıldız Tilbe’ye, Ozan DoÄŸulu’dan Volkan Konak’a ünlüler konser verecek. Halikarnas The Club’da ise Kosta Rikalı, Venezüellalı ve Ä°ngilizlerden oluÅŸan 24 kiÅŸilik profesyonel dans grubu dans ÅŸovu yapıyor. Yerden su fışkırtılan Bellagio en ilgi çeken ÅŸov. Ä°ngilizlerin raÄŸbet gösterdiÄŸi Gümbet’te bu yıl Türklere yönelik barlar açıldı. X Bar ise 17’nci yılını kutluyor. Milta Marina Yacht Club’da yaz boyunca Fatih Erkoç, Åžehnaz Sam, Fuat Güner, orkestrasıyla Garo Mafyan sahneye çıkacak. 6 Temmuz’da baÅŸlayıp 10 gün sürecek Gümüşlük Klasik Müzik Festivali yine ünlü sanatçıları ağırlıyor.Â
Kuşadası’nın Yılancı Burnu’ndaki Jade Beach Club ile Kadınlardenizi’ndeki Miracle Beach Club yaz boyunca ünlü sanatçıları ağırlamak için birbiriyle yarışacak. Kapılarını Hüsnü Şenlendirici’yle açan Hayal Kahvesi de konserlerle ilçeyi canlandıracak. Didim’in bu yıl da en iddialı eğlence mekânı Medusa Disko. Altınkum’daki beş bin kişilik diskoda DJ’ler, dans grupları sahneye çıkıyor. Temmuz Bar açık havada Grup Eflatun’la, Ali Bar ise rock gruplarıyla müzikseverlere hitap edecek. Rehab Bar’da perşembe, cuma 90’lar partileri düzenleniyor.

/images/100/0x0/55ea94fdf018fbb8f8895ea5

LEZZETLER

Yeşil-Beyaz’da tuzda orfoz Çilingir Sofrası’nda ahtapot dolması

Fethiye’de garantili taze balık isteyenler halden seçtiği balığı pişirme bedelini ödeyerek bitişikteki restoranlarda pişirtiyor. Yemeklere Çingene müzikçiler eşlik ediyor. Göcek kordon boyunda geçen yıl açılan Lotis Alacarte Kitchen’ın spesiyalitesi kuzu incik. Yeni açılan Gourmet Garage’ın mönüsü de et ağırlıklı. Skopy Marina’da müzik eşliğinde balık ya da et yemek isterseniz Club Nen’e uğrayın. Yeşil-Beyaz Restoran tuzda orfoz, laos ile kendisinden söz ettiriyor. Dalyan’daki Other Side Restoran dekorasyonunu, şeflerini yeniledi. Spesiyalitesi testide deniz ürünleri, levrek sarma.

HER CUMARTESÄ° TANDIR AKÅžAMI

Köyceğiz Atatürk Kordonu’ndaki İskele Restaurant, cumartesileri tandır akşamı düzenliyor. Marmaris Söğüt köyünde, ahtapotçu Mehmet Usta’da ‘Lokum’ adını verdiği ahtapot kavurmayı, Yakamoz ve Denizkızı’nda deniz mahsullerini tadabilirsiniz. 3B, yani balık, badem, balıyla meşhur Datça’da özgün lezzetlerden biri denizsalyangozu. Kumluk plajındaki Hüsnü’nün Yeri balıkları kadar 40 çeşit ottan yapılan mezeleriyle de adından söz ettiriyor.
Bodrum’da geçen yıl kapılarını açan Pier Dining & Lounge’da soslu kalamar ızgara, pazı yaprağında levrek sarması tatmanızı öneririz. Otantik mekânları seviyorsanız, Gümüşlük yolundaki Keyifli Cafe-Restaurant’a uğrayabilirsiniz. Şelaleli geniş bahçesinde kahvaltıdan akşam yemeğine kadar açık. Yaprak ciğer, et sote ve tatlıları denemeye değer. Bitez’in Çilingir Sofrası, bir mandalina bahçesinde. Müdavimleri Claudia Roth, Kıvanç Tatlıtuğ, Zuhal Olcay... Ahtapot kafası dolması, sübye yüzgecinden penne, ahtapot suyundan paella mönüde dikkat çeken lezzetler.

DEĞİRMENPARK’TA ORGANİK MÖNÜ

Kuşadası’nın vazgeçilmez lezzet durağı, kendi yetiştirdiği organik ürünlerle hazırlanan zeytinyağlıları, sakız koyunundan tandırlarıyla Değirmen Park. Gitmişken parktaki Oelatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi ile organik ürünler satan Bakkal’a da uğramanızı tavsiye ederiz. Setur Marina’daki alışveriş merkezinde birçok ünlü marka şube açtı. Kulle, Mezgit, Çınaraltı Balık, Kazım Usta, Ferah Sedir bu yıl da gözde restoranlar.
Esnaf lokantalarının mönülerinden hoşlananlar Didim’de Şehir Lokantası’na gidiyor. Balık deyince Altınkum’daki Kamacı Restoran akla geliyor. Bu yıl Didim Belediyesi’nce düzenlenen Apollon Tapınağı’nın civarında, Eskiköy’de de otantik mekânlar bulunuyor. Mavi yengeç meraklılarının adresi Yoran Bar. Közde mavi yengeç 20 TL, ev yapımı şaraplar 40 TL.

False