Namazda kıyamla direniriz

Güncelleme Tarihi:

Namazda kıyamla direniriz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini eleştirirken, “Biz sabırla, metanetle direniz. Ellerimizi semaya açarak duayla, namazda kıyamla direniriz. Onlar milyonlarca tweet attılar, bizim tek bir besmelemiz bütün tuzağı bozdu” dedi. Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Milli İradeye Saygı’ mitinginde özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

TEK BESMELEMİZ OYUNU BOZAR

“Karadeniz, yağmacılara, vandallara diyeceğini çoktan dedi. Karadeniz doldu doldu taşmadı, taşkınlık yapmadı. Siyasette söyleyeceğini sandıkta söyledi, yine sandıkça söyleyecek. Allah’ın izniyle bu iş bitmiştir. Ellerimizi semaya açarak duayla, namazda kıyamla direniriz. Buradaki muhteşem sesi görünce bunu bir kez daha anladım. Ankara mitinginde, ‘Biz sabırla, metanetle, itidalle direniriz. Ellerimizi semaya açıp duamızla Arafat’ta vakfemizle namazda kıyamla direniz’ dedim. Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yaksınlar, yıksınlar, yağmalasınlar bizim tek bir ‘la havle’miz bütün tuzağı bozar. Onlar camilere ayakkablarıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası bu milletin bir kez ‘Ya Allah, ya fettah, ya sabır’ demesi onların bütün hesaplarını alt üst eder. İşte bu milletin duası, bu milletin sabrı, itidali her şeye galip geldi. Kurulan tüm o tuzakları, tüm o oyunları alt üst etti.

Haberin Devamı

BOLLUKTA TUZAĞI GÖREMİYORLAR

Olaylar başladığı andan itibaren içerdeki sanatçılar sözüm ona, yazarlar sözüm ona, bazı sözüm ona aydınlar, bazı ülkelerin liderleri, ağaç, Gezi Parkı, polis, demokrasi, hukuk dediler. Bunların derdi Gezi Parkı mıydı, ağaç mıydı? Tayyip Erdoğan’a karşı bunları yaptılar. Bunların dikili ağacı yok. Bu CHP zihniyeti çöptür, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir. Onların zihniyetinin olduğu yerde, yokluk vardır. Bunların zamanında kuyruklar vardı, yokluklar vardı. 20-25 yaşındaki evlatlarımız bunları bilmiyor tabii. Onlar yokluğu yaşamadılar. Onlar AK Parti iktidarındaki tokluğu, bolluğu gördüler. Onun için bunu birbirinden ayıramıyorlar. Şimdi bu tokluk, bu bolluk içinde maalesef oynanan tuzağı göremiyorlar.

BİKİNİLİ ÇILGINLAR

Bu olaylar en başından itibaren çok büyük bir ilkesizlik, art niyet üzerinden yürütüldü. Şimdi Taksim Meydanı’na bakıyorsunuz, bikinili çılgınlar çıkarıyorlar. Bu toplum bu mu? Bir tane sipariş bikiniliyi Taksim Meydanı’na çıkarıyorlar, niye? Tahrik etmek, bu toplumun sabrını taşırmak, bu toplumun değerleriyle oynamak için bunu yapıyorlar.

Haberin Devamı

CHP’NİN OYUNU ÇOK

Bunların ne kadar ilkesiz oldukları ortada. ‘Müftünün karısıyım’ diye ortaya çıkıyor, başına da örtüyü takmış. Aman bu olanlara dikkat edin ha. CHP’nin geçmişinde bu oyunları çoktur. Şişli Belediyesi’nin değişik yerinde çalıştığını gördük. Sünni ve Alevi gerilimi oluşturmak için her türlü gerilimi yapan CHP milletvekilleri gördük. Bu ülkede giyimine karışılan varsa sadece benim başörtülü kardeşlerimdir. Onlara zulmedilmiştir, onlara tekme tokat vurulmuştur. Yav sen ne giyiyorsan giy, ama başkanısa saldırma. Başı açık başı örtülü el ele omuz omuza dolaşsın. Niye rahatsız oluyorsunuz, biz olmuyoruz.

FAİZ LOBİSİ NEFERİ

Üç hafta devam eden bu gösterilerden kim kazandı? Faiz lobisi, Türkiye’nin hasımları, rant lobisi, Türkiye’nin rakipleri kazandı. Peki bu gösterilerde kim kaybetti? Tabii ki az da olsa Türkiye ekonomisi, turizmi kaybetti. Türkiye’nin imajını, uluslararası gücünü gölgelediler, lekelediler. Farkına varamadığınız bir oyunda, maalesef hepiniz birer gönüllü nefer olarak kullanıldınız ey gençler. Maalesef aldatıldınız, böyle bir oyuna kurban edildiniz. Dikkat edin, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye yola çıktılar, faiz lobisine parasız neferlik yaptılar. Öyle miydi, yoksa Gazi Mustafa Kemal de faiz lobisinin neferi miydi, eri miydi? Ulusalcıyız diye yola çıktılar, Türk bayrağının yakılmasına seyirci kaldılar. Brezilya’da da aynı oyun oynanıyor. Semboller, afişler, Twitter, Facebook, uluslararası
medya aynı. Aynı merkezden idare ediliyorlar. Türkiye’de başaramadıklarını şimdi Brezilya’da başarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Haberin Devamı

CHP’NİN GENEL MÜDÜRÜ

CHP’nin Genel Müdürü, kalkmış Almanya Başbakanı Merkel’e mektup yazmış. Kendi ülkesini oraya şikayet ediyor. Hâlâ Genel Başkan olamadı, genel müdürlükte kaldı. Bu gidişle de zaten olmaya niyeti yok. Milletiyle konuşmak yerine gidiyor, başka ülkelerin liderlerine ağlıyor. Türkiye düşmanı Esed ile nasıl işbirliği yaptıysa şimdi de gidiyor Türkiye’yi Avrupa’da istemeyenlerle işbirliğine hazır olduğunu ifade ediyor. Nerede Türkiye’nin aleyhine bir tezgah varsa, CHP’nin Genel Müdürü’nü o tezgahın üzerinde görürsünüz.

Rahat dur, polis biber gazı sıkmasın

AKM üzerinde teröristlerin posterleri, illegal örgütlerin paçavraları, bize hakaret içeren pankartlar vardı. Bunlar 24 saatte indirilecek dedik. Ne dediler, şafak operasyonu. Polis şöyle kötü, böyle kötü. Ne yapacaktı polis, işgal altında mı bırakacaktı. Polis olmadan mı devleti yöneteceğiz? Bu polis, bizim polisimizdir. Polisimize bu süreçte çok zulmettiler, çok üzerine gittiler. Hataları da olabilir, yanlışları da olabilir. Bunların üzerinde de Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor, ayrı bir konu. Ama polisimize bu kadar vurmak, dünyaya polisimizi bu denli şiddet içeren eylemler içinde olduğunu sunmak, göstermek ihanettir.

Haberin Devamı

BATI’NIN POLİSLERİ NE YAPIYOR

Polisimize yapılan şiddetten bu millet rahatsız olmaz mı? Biber gazı sıktı... Rahat dur biber gazı sıkmasın polis. Sen rahat durdun da polis gaz mı sıktı? Polis su sıkmayacak, biber gazı sıkmayacak da ne yapacak? Onun görevi o. Önce su, sonra biber gazı. Bu, onun asli görevi. AB müktesabatında var. Batı’nın polisleri ne yapıyor görmediniz mi? Yunanistan, Fransa, İngiltere ne yapıyor görmediniz mi? Bizde biber gazı sıkıyor diye birileri akıl veriyor. O aklı kendine sakla. Belediyeye saldıracaksa, kusura bakmasın orada da güvenlik güçlerimizi karşısında bulur.

EVVEL ALLAH YIKAMAYACAKLAR

Bu süreçte Türkiye ekonomisi, demokrasisi gücünü test etti. Bu süreçte, en önemlisi de kardeşliğimiz çok önemli bir sınavdan geçti. İşte bu kardeşlik çok önemli. Bu iktidarı yemeye Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecek. Bu oyunlar, bu tuzaklar bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Bunlar acaba bu bozulan oyunu başka yerden nasıl tutturabiliriz onun gayreti içindeler. ‘Eğer biz bu olayda başarılı olamazsak bu iktidar kolay kolay yıkılmaz’. Günaydın, evvel allah yıkamayacaklar.

Haberin Devamı

Paraşütlü  karşılama

BAŞBAKAN Erdoğan, miting öncesinde Samsun Valiliği’ni ve AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç’ın dedesi, eski CHP Samsun Milletvekili İlyas Kılıç’ın mezarını ziyaret ettikten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Erdoğan’ın konuşması sırasında üzerinde ‘Yedirtmeyiz’ yazan paraşütle bir kişi alana indi. Çok sayıda kadının da katıldığı mitinge gelenler Türk bayrakları sallayarak, Erdoğan’ı dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!