Sektörde 60. yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Sektörde 60. yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nuriş Elektrik ve Kaynak Makinaları 60. kuruluş yılını çalışanları ile birlikte kutladı.

Haberin Devamı

Nuriş’in Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında gerçekleşen kutlamaya, firma çalışanlarının yanı sıra bölgede yer alan sanayicilerin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Törende yaptığı konuşmada Nuriş’in 1953 yılında babası Ekrem Özdebir tarafından kurulduğunu hatırlatan Nurettin Özdebir, şunları söyledi:

TRAKTÖR RÖMORKU

“Babam 60 yıl önce Ankara’ya gelerek, bugün yeni sanayi dediğimiz yerde fabrikanın temellerini atmış. O günün şartlarında, hemen her şeyi ithal ettiğimiz ve teknoloji olarak çok geri olduğumuz bir dönemde neredeyse sermayesiz bir şekilde Nuriş’i kurmuş. Aslında babamın ilk hedefi traktör römorku üretmekti ama, bunu yapmak için kaynak makinasına ihtayaç vardı.
Elektrik bilgisi olduğu için kaynak makinası yaparak 60 yıllık serüvende bugünlere kadar geldik.

Haberin Devamı

ARGE ÇALIŞMALARI

İnşallah bundan sonraki hedefimiz Nuriş’i ARGE çalışmalarıyla, kurumsallaşmış yapısıyla, kaliteli üretimiyle, Türk sanayisine katkı yapan 100 yıllık bir firma yapmak istiyoruz. Nuriş’i bugünlere getiren, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Özdebir daha sonra Nuriş’in 60. yıl pastasını eşi Oya Özdebir, ASO Başkan Yardımcıları Celal Koloğlu ve Mehmet Doğanlar ile birlikte kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!