Bir kapıdan geçti HAYATI DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk otomasyon yapı marketini İzmir’de hizmete açan ve böylece büyük bir hayalini yaşama geçiren Egebeta’nın kurucusu Gafur Alişer’in hayatı, Diyarbakır Çüngüş’te Karakaya Barajı’nda şantiye şefliği yaptığı dönemde aldığı radikal bir kararla değişmiş.

Henüz askerliğini bile yapmamışken geldiği İstanbul’da geçici olarak göreve başladığı Alman otomatik kapı sistemleri şirketi, Alişer için dönüm noktası olmuş.

Orada kazandığı deneyim, sektöründe hızlı bir büyüme grafiği çizen Egebeta ve ardından Egebeta Otomasyon Yapı Market’in temellerinin atılmasını sağlamış.

Gafur Alişer, “Eğer kendinizden eminseniz bazen gözünüzü karartmanız gerekir” diyor ve ekliyor: “Hayat güzel, en iyi şekilde yaşamak bizim elimizde.”

OTOMOBİL
Direksiyonda ben olmalıyım

Haberin Devamı

* İlk arabamı Karakaya Barajı Şantiye Şefi iken almıştım. O zaman bulunduğum bölgede bırakın otomobil almayı, ehliyet almak büyük olaydı. Arabadan çok, aldığım ehliyet beni heyecanlandırmıştı.
* O yıllarda Diyarbakır’da araç satın almak için aylar öncesinden isim yazdırıp sıraya girmek gerekiyordu. Hayalimde Renault 9 vardı ama çok fazla beklemek istemediğim için 1991’de yatırım amaçlı siyah bir Doğan aldım.
* Şimdi 2012 model Mercedes’im var.
* Yoğun toplantı trafiği varsa otoparkta zaman kaybetmemek için yola şoförle çıkarım. Onun dışında direksiyonda ben olmalıyım.
* 2003 öncesine kadar hızı severdim, sonradan ne oldu bilemiyorum daha temkinli kullanmaya başladım. Dikkatli ve yerinde sürat yaparım.
* Hantal otomobilleri sevmiyorum. Dönemine göre kendime uygun aracı alırım. Güvenlik ve servis ağı benim için önemli.

BESLENME
Hap yapılsa da onu yutsak

* En sevdiğim öğün kahvaltıdır, atlamam. Mutlaka üç çeşit peynir olmalı. Domates ve yumurtasız zaten olamaz. İyi bir kahvaltıdan sonra gün inanın daha enerjik geçiyor.
* Öğlen ve akşamları abartıya kaçmamaya özen gösteriyorum. 2007’ye kadar tamamen Güneydoğu mutfağına yönelik besleniyordum. Bir baktım 105 kilo olmuşum. Sağlıksız yaşadığımı anladım, son altı yıldır yemek kültürümü değiştirdim. Şimdi zeytinyağlı ve otlardan oluşan lezzetleri tercih ediyorum.
* Şerbetli tatlılara çok düşkündüm ama inanın artık hiç aramıyorum. Meyve ile aram çok iyi, elma vazgeçilmezim, her mevsim mutlaka yerim.
* Mutfakla aram yok. Ben satın almacı kısımdayım. Tek başıma olduğum zamanlar çok acıkırsam domates peynirle geçiştiririm.
* Yemeği artık vücudumun ihtiyaçlarını gidermek için yiyorum. Bana kalsa özel yemek hapları yapılsın onu yutalım ve doyalım.

Haberin Devamı

Bir kapıdan geçti HAYATI DEĞİŞTİ

MEKAN
Masa başında garson istemem

* İzmir’de balık yemeğe 1’inci Kordon Balık Pişiricisi’ne giderim. Lezzetli ve her daim taze ürünler sunan bir yer. Eğer kendi kültürümü yansıtan lezzetler arıyorsam adresim Ora Lahmacun.
* Şehirdışı ve yurtdışında genelde misafir konumdayım, nereye götürürlerse oraya giderim.
* Sade ambiyansı severim. Çok loş ortamı olan, ağır mobilyalara sahip mekanlardan hoşlanmam. Lezzet ve hizmet çok önemli. Gittiğim mekanlarda garsonları, “Bir şeye ihtiyaç olursa sizleri çağırırım diye” uyarırım. Zira, masa başında bekleyen garsonları sevmiyorum. Yer seçiminde çok da fanatik olmamaya çalışıyorum. Zaman zaman farklı yerleri denemek de hoşuma gidiyor.
 
SPOR
Masatenisi oynamak keyifli

Haberin Devamı

* Sporla ilk tanışmam ortaokul zamanında oldu. 19 Mayıs için bir takım oluşturuyorlardı ben de yer aldım. Daha sonra lise yıllarında voleybola merak saldım. Boyumun uzun olması benim için avantajdı. Bütün arkadaşlarım futbol oynarken ben voleybolu seçmiştim.
* Yurt zamanlarında da masatenisine ilgi duydum. 600 kişilik yurtta tek bir masatenisi vardı. Gün içinde hep dolu olduğu için oynayabilmek için gece 02.00’de uyanırdım. Masatenisini seviyorum. Hatta işyerine de bir masa koydum. Artık istediğim saatte oynayabiliyorum. Ortaokul ikinci sınıftaki bir öğrenciye de bu konuda sponsor olduk. Türkiye’de bizi temsil ediyor.
* Ayrıca, haftada en az üç gün koşu bandında minimum yarım saat yürüyorum. Zaman zaman da bilardo oynuyorum.
* Koyu bir Galatasaraylıyım. Maçları kaçırmamaya özen gösteriyorum.

Haberin Devamı

TATİL
Üç günden sonra sıkılırım

* İş yoğunluğundan dolayı 20.00’den önce evde olamıyorum. Bazı durumlarda daha bile geçe kalabiliyorum. Eşim ve çocuklarımla çok fazla zaman geçiremiyorum. Tatil bu yüzden bizim için bir araya gelmek demek. Ama uzun tatilleri sevmiyorum. Üç günden sonra sıkılmaya başlıyorum. Zaten uzun soluklu tatil yapma lüksüm de yok. Bazen Antalya’ya gidiyoruz. Hafta sonları ise Çeşme’yi tercih ediyoruz.

HOBİ
Yenilikler hoşuma gidiyor

* Bilişimi seviyorum. Hobi olarak teknolojik marketleri dolaşırım. Teknolojideki yenilikler hoşuma gidiyor.
* Ruh halime göre müzik zevkim değişir. Gecenin 23.00’ünde türkü de dinleyebilirim, yabancı müzik de... Kendimi kısıtlamam.
* Sinemayı takip etmeye çalışıyorum. Geçmiş kültürde yaşanan, tarihi iyi yansıtan filmleri seviyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
Uçak mühendisi olmak isterdim

* Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ni dereceyle bitirdim. Sonra memlekete dönüp Karakaya Barajı’nda göreve başladım. Babam hep müteahhit olmamı isterdi. Soranlara da, “Oğlum müteahhit olacak” derdi. Şimdi ise, “Oğlun müteahhit olamadı” diyenlere, “Müteahhit olacak da ne olacak, yanında koskoca mühendisler çalışıyor” diyor.
* Barajda şantiye şefi iken radikal bir karar alarak İstanbul’a geldim. Ancak askerliğimi yapmadığım için iş bulmakta zorlandım. Bir Alman firmasında bir yıllık geçici göreve başladım. İş kolu da otomatik kapı sistemleri idi. Bugün burada olmamın nedeni o radikal karardır.
* Küçüklüğümde hep uçak mühendisi olmak istemişimdir. Kısmet değilmiş, belki çocuklarımız olur.

TOPLANTI
Çarşambadan bilgilendiririm

* Her cumartesi günü toplantımız olur. Sekiz kişilik yönetim kurulumuz var. Bu kurul toplantıya katılacak grupları belirler. Toplantılarımız ortalama 1.5 saat sürer. Çarşambadan toplantıya katılacak gruba konuyla ilgili bilgileri şahsen yollarım. Herkes dersine çalışıp gelir. Önce herkesi dinlerim, sonra da kendi fikrimi söylerim.

Bir kapıdan geçti HAYATI DEĞİŞTİ

GÜNE BAŞLANGIÇ
Ofisi 08.00’de evden açarım

* Hep imrenmişimdir erken yatanlara. Son haberleri izlemeden uyumam. Yatağa girmem 01.00’i bulur. 07.00’de de kalkarım. 20 dakikalık yürüyüş yaparım, duşumu alır, kahvaltıya otururum. Evde özel çalışma odam var. Saat 08.00’de işleri oradan takip ederim. Teknolojiyi sevdiğim için işyerindeki 40 bilgisayarı da gören özel bir sistem kurdum. Tüm çalışma arkadaşlarımla oradan yazışır, ona göre yapacaklarımı planlarım. Kısacası, saat 08.00’de evden de olsa dükkanı açmış olurum. İlk randevumu 10.00’dan önce vermemeye özen gösteriyorum. Gündeme göre hareket ediyorum.

MODA
Artık slimfit giyebiliyorum

* Bir zamanlar kilolu olduğum için slimfit giyemezdim. Yeme kültürümü değiştirdiğimden bu yana rahatım. Casual tarz hoşuma gidiyor. İşyerimdeki dolabımda mutlaka alternatifli kravat bulundururum. Günlük koşturmacaya göre gerekirse oradan seçim yaparım. Daha çok lacivert, siyah ve füme renklerden hoşlanırım.

SOSYAL MEDYA
En son çıkana sahip olmalıyım

* Teknolojiyle aram çok iyi. Yenilikleri takip etmeyi seviyorum. En son çıkan telefonu almak hoşuma gidiyor. Ona harcadığım paraya acımıyorum. En son çıkana sahip olmalıyım. Ama işlevselliği önemli. Moda diye almam, teknolojik ilerlemesi varsa alırım. İyi bir Facebook kullanıcısıyım.

ASTROLOJİ
Olamayacağım tek burç balık

* Balık hariç diğer burçlardan biri olabilirim. Nüfusta 1 Mart doğumlu yazıyor. Kirvem, “Sen 40 günlük olduğunda kiraz getirmiştim” diyor. 1 Mart’a 40 gün ekle 10 Nisan oluyor. Nisanda kiraz Diyarbakır’da imkansız. Bana soracak olursanız kendimi oğlak, aslan ve boğaya yakın hissediyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Fabrikada iki köpeğim var

* Köpek merakım var. Ancak apartmanda yaşadığım için alamıyorum. Fabrikada ise çok sevdiğim iki çoban köpeğim var. Ara sıra da olsa onlarla zaman geçirmeyi seviyorum.

HAYAT FELSEFESİ
Eğer kendinizden eminseniz bazen gözünüzü karartmalısınız.

 

Yazarın Tüm Yazıları