Erdoğan: Bunların en iyi yaptığı iş durmak ve durdurmak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bunların en iyi yaptığı iş durmak ve durdurmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 17:25

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri’de düzenlediği ’Milli İradeye Saygı’ mitingindeki konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine tepki gösterdi.

Erdoğan, "Bunlar on yıllar boyunca Türk’e durmak yakışmaz deyip, durdular. Bunların yaptığı en iyi iş durmak ve durdurmaktır. Bunların yaptığı en iyi iş budur. Bunlar bizi yıllarca hastane, banka, devlet kapılarında, gaz, benzin ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular. Bunların en büyük hayali, Türkiye’nin duran adam olmasıdır. Milleti durduramayanlar, hamd olsun kendileri duran adam oldular. Bu oyunu ve tuzakları da bozacağız" dedi.

Adana’dan uçakla Kayseri’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Erkilet Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz karşıladı.

Cuma namazını, havaalanı üzerindeki Seyrani Camiinde kılan Başbakan Erdoğan, buradan Valiliğe geçti. Başbakan’a Valiliğe girişinde Osman Hilmi Kalpaklıoğlu İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi spor kıyafetli Sudenaz Çelik çiçek verdi. Erdoğan, basın mensuplarının alınmadığı ziyaretin ardından miting meydanına geldi.

"Milletin adamı geliyor. Kendini milletine adayan Başbakan. Milletine yakışan adam" anonsu ile kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, Kayserilileri "Allahın selamı salavatı sizinle olsun. Bu meydanı bu sıcakta lebalep doldurduğunuz için size teşekkür ediyorum" diye selamladı.

"MEYDANDA VANDALLIKTAN RAHATSIZ OLAN DİĞER PARTİLİLER DE VAR"

Kayseri’nin haksızlığa şiddete, vandallığa, oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükselttiğini belirten Başbakan Erdoğan, alanda toplanan yaklaşık 100 bin kişiyi aşan kalabalığa şunları söyledi:

"Bu muhteşem meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP’li kardeşlerim de var. Barbarlıktan rahatsız olan MHP’li kardeşlerim de var. Faşizmin karşında olan BDP’li kardeşlerim var. Saadet Partili, BBP’li kardeşlerim de var. Bugün tüm Türkiye vandallığa, yağmacılığa, barbarlığa isyan ediyor. Sizin isyanınız, şiddete başvuranlara karşı. Türkiye, kuklalara, piyonlara karşı itirazını yüksek sesle haykırıyor. Size soruyor ve öyle cevap bekliyorum ki sesinizi tüm yeryüzü duysun. Sizi başını kuma gömenler duymayacaktır. Uluslararası medya, Türkiye’deki bir kısım medya duymayacaktır. Halkın iradesine karşı olanlar duymayacaktır. Varsın onlar duymasınlar. Sesinizi buradan Bağdat, Şam, Beyrut, Ramallah, Gazze, Kudüs duysun. Somali, Myanmar, Suriye duysun. Londra, Berlin, Erbil, Bakü, Sana sesinizi duysun. Kayseri demokrasiye sahip çıkıyor mu, sandığa, milli iradeye sahip çıkıyor mu? Türkiye’ye sahip çıkıyor mu? Bizimle misin Kayseri? Bir miyiz, beraber miyiz, kardeş miyiz? (Evet yanıtını aldıktan sonra) Allahıma hamdolsun. İşte Türkiye bu. İşte Anadolu, işte Kayseri bu. Kayseri, kardeşim Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün şehri. İstanbul’da, Ankara’da İzmir’de eylem yapanları en iyi Kayseri bilir. Yakanları, yıkanları en iyi Kayseri bilir.

SANDIĞA SAYGI DUY

Bize ne diyorlar, ’Başbakan gençleri dinlemiyor’ diyorlar. Çağırdım, kendilerini Bakanlar Kurulu’ndakilerden fazla dinledim. Onlar genç de, bunlar genç değil mi? O yakanları yıkanları görünce bu gençlere, onlara bak. Buraya bak. Yok öyle 25 kuruşa simit. Onu da dinle, bu gençleri de dinle. Sandığa saygı duy. Hukuk içinde şu mitingleri yapmaktan rahatsız olanlar var. Kim bunlar? Diyorlar ki ’Ne olur sayın Başbakan, miting yapmayın, bunları anlatmayın.’ Sizin yakımınızı, yıkımınızı mı izleyeceğiz? Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Bunu görün istiyoruz. Siz de dürüst ve samimiyseniz gelin hukuk içinde meydanlarda miting yapın. Yazıktır günahtır. Şu ana kadar 200 trilyon zarar var. Bu milletin kasasından çıkıyor. Fakir fukaranın garip grubenın hakkı var.

CHP MİKSER GİBİ KARIŞTIRDI

Ey solcular, ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı karıştırdın. Ortalıkta yaptırmadığın iş kalmadı. Adate mikser gibi karıştırdın. Takıldın o illegal ve terör örgütlerinin peşine. Ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Değerli kardeşlerim aynı şeyi diğer muhalefette de görüyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’ni işgal ettiler. Polisimizi bırakın işgal devam etsin mi diyecektir. Onların paçavraları asılı duracak, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına orada hakaretler asılı duracak, biz de bırakın polis dokunmasın diyeceğiz öyle mi? İçişleri Bakanıma şunu söyledim. 24 saat içinde Taksim meydanını temizleyeceksiniz. Cumhuriyet Alanı’nı temizleyeceksiniz. Çok enteresan terörist başının posteri, Atatürk heykeli ve yanında Türk bayrağı. Ulusalcılara CHP’ye soruyorum. Siz onu nasıl seyrettiniz yaa. Bu CHP zihniyetine sorarsan dokunmayın. Biz, kardeşlerim 17 gün sabrettik.

"3 YAŞINDAKİ TORUNUM, ’DİK DUR EĞİLME’ DİYOR"

Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değil, tüm halkımın ve milletimindir. Bu parkları işgal edemezseniz. Anayasaya ve yasalara aykırıdır. Taksim meydanı miting meydanı değildir. Miting yapacaksan Kazlıçeşme’de, Kadıköy’de yaparsın. Sizin gadanızı alırım, gadanızı. Bunu öyle söylediniz, öyle söylediniz ki benim torun bile öğrendi. Kapıyı çalıyor. Dedeciğim gelebilir miyim diyor geliyor. Dik dur eğilme bu millet seninle diyor. Bu gençlik inşallah geleceğine sahip çıkacak. 2011 seçimlerinde gençliğin nereye sahip çıktığını gördük evelallah. Bu millet kendi iktidarını iyi biliyor. Ne yaptık biz size? Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler. Demokrasiyi hazmedemediler. Bunlar milleti de milli iradeyi de hazmedemediler.

Tencere tava dediniz. CHP’yi sandığa gömdünüz. İşte bu da irade. Bu arada tencere tavacılar bayağı para kazandılar. Ankara’da yüzbinler bir araya geldi. İstanbul’da 1 milyonu aşkın insanlar bugünde Kayseri’den yüzbini aşan insanlar bir araya geldi. Bunlar biz okumuşuz, sanatçıyız, yazarız, biz sermayedeyiz, bir imtiyazlıyıyız. Biz herşeyden anlarız diyorlar. Kayseri’deki çobanın oyuyla bizimki bir olmaz diyorlar. Şu kalabalığa bidon kafalı diyorlar, karnını kaşıyan adam diyorlar, koyun diyorlar. 10 yıllar boyu böyle yaptılar. Öyleyse sen de makarna, pirinç dağıtıver. Taksim’de servisi siz yaptınız. Bununla bu iş halloluyorsa, 10 yıllarca boğaza karşı viski içip Çankaya’da sefa sürdüler. Horladılar. Zahide nine analarını ağlattı. Ne dediler Zahide nineye. Bu terbiyesizler, arkadaşına para verecekler diye, Zahide nineyi tahkir ettiler. Dik durdu, eğilmedi be. Tek başına bunu yaptı. O Zahide ninelerin eli öpülür. Bu Zahide nine, Nene hatunların torunlarıdır. Makarnacı, kömürcü diye aşağıladığı millet, artık bunların önünde boynunu bükmüyor. Kayseri’yi de aşağıladılar. Siz üretemezsiniz, biz üreteceğiz. Tekel olacağız dediler. Siz vali, kaymakam, bürokrat, sanatkar olmayacaksınız, estetikten, bilimden anlamazsınız, sizden cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Oldu. Eyyy kudret ve kuvvet sahibi olan Allahım. Siyasete, diplomasiye asla yanaşmayacaksınız dediler. Köylüsünüz, köylü kalacaksınız. Halksınız, koyunsunuz biz sizi güdeceğiz dediler. Türk baharı 3 Kasım 2002’de yaşandı. Bu güzel ülkeye artık kış şartları gelmeyecek. Biz, Erciyes’in kış şartlarını bile bahara dönüştürdük. Türkiye 3 Kasım’da cuntacılara, çetecilere en güzel cevabı verdi. Tutturmuşlar Gezi Parkı, Gezi Parkı. Ben o bölgenin, Kasımpaşa’nın çocuğuyuz. Taksim Gezi Parkını A’dan Z’ye iyi bilirim. Orada tüm araçlar alta alınsın diyoruz. Yok yok onlar orada dursun diyorlar. Bunları anlamak mümkün değil. Polisin biber gazına hayır. Ama araçların egzoz gazına evet. İstanbul’un çöplerini, susuzluğunu biz giderdik. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Azınlığın millet iradesine hükmetmesine de müsaade etmeyiz. Karar milletindir. Hiçbir tuzak bunu bozamaz. Buna gücü yetmez. Hiçbir senaryo bunu bozamaz ve bozamaz.

ANA MUHALEFETTEN HESABINI SORACAĞIZ

Türkiye bu oyuna gelmeyecek. 3 Kasım 2002’de oyunu bozdunuz. Ergenekon’la kurulan oyunu siz bozdunuz. Cumhurbaşkanı seçtirmem diyenlerin oyununu siz bozdunuz. Reyhanlı oyununu siz bozdunuz. Reyhanlı’da 53 vatandaşım öldürüldü. Bu ana muhalefetin başkanı ne konuştu ne dedi. Türkiye’deki bu STK’lar acaba ne kadar üzüldü ne kadar ağladı. Hiç sesleri çıktı mı. Uluslararası meydanın sesi çıktı mı. Çıkmaz, dümen farklıydı. Ana muhalefetten yeri gelince bunun hesabını soracağız.

Bakın, dikkat edin. 2002’den bu yana uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Biz durmak yok yola devam diyoruz. Bunlar, duran adam diyor. Bunlar on yıllar boyunca Türke durmak yakışmaz deyip, durdular. Bunların yaptığı en iyi iş durmak ve durdurmaktır. Bunların yaptığı en iyi iş budur. Bunlar bizi yıllarda hastane, banka, devlet kapılarında, gaz benzin ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular. Bunların en büyük hayali, Türkiye’nin duran adam olmasıdır. Milleti durduramayanlar hamd olsun kendileri duran adam oldular. Bu oyunu ve tuzakları da bozacağız.

Oyun içinde oyun var. Vitrinde ağaç var, çevre var. İstanbul’da da 46 milyar dolarlık en büyük havalananın ihalesini yaptık. 100 milyon yolcu kapasiteli. Bunların hafsalası bunu alır mı? Dünyanın ilk 3’üncü havaalanından biri olacak. Bunlar bundan rahatsız oldu. Nükleer santralden, köprü temelini attık, nasıl rahatsız oluyorlar, aklınız durur. Yarın da bu köprünün üstünden utanmadan geçerler. Ey MHP başkanı, Başbakana boyuna hakaret et. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Türkiye güçleniyor ve güçleniyor. Borsanın artmasından, faizlerin düşmesinden bunlar rahatsız oluyor. Bayrağımızdan, pasaportumuzun değerli olmasından rahatsız oldular. Bu göstericileri parmaklarında oynatanların içerisi ve dışarısı var.

ÇATIŞMA OLMAMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Allaha hamd olsun aylardır ülkemizde terör haberleri gelmiyor. Çatışma olmamasından rahatsız oldular. Cudi’nin eteklerinde piknik yapılıyor. Akil insanlar heyetimiz 7 coğrafi bölgede 81 vilayette çalışmalarını tamamladı. Şu anda raporlarını hazırlıyorlar. Çarşamba günü onlarla bir araya gelip, çözüm sürecini hep beraber ilerleteceğiz."

ALEVİLERE SESLENDİ

Halkı Üzerinde işaret bulunmayan Türk bayraklarının asılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, Alevi vatandaşlara çağrıda bulunarak tahrikleri kapılınmamasını istedi. erdoğan şöyle devam etti:

"Türkiye’de çok çirkin tahriklerle Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyun oynanmak isteniyor. Maalesef CHP bu tahrikte başrolde bulunuyor. CHP’nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrolü oynuyor. Bazı yurtdışı odaklarda bunlarla beraber oluyor. Alevi vatandaşlara samimiyetimle sesleniyorum, bu tahriklere karşı dikkatli olun. Huzurumuzu, huzurunuzu, istikrarı bozacak, kardeşliğimizi bozacak şeylere karşı tedbirli olun. Dersim olaylarına karşı bizim dönemimizde olmadığı halde başbakan olarak özür beyanında bulunurken, bu CHP başkanı bu benim özrümün istikametinde değil, karşısında durmuştur. Güya kendisi Dersimli. 10.5 yıldır tüm inanç grupları gibi Alevi kardeşlerimizin de sorunlarına eğildik. Şu anda yine bir çalışma yapılıyor. Alevi kardeşlerimizin önderleriyle somut ve hayırlı adımlar attık. Atacağız. Türkiye hepimizin ortak vatanı. Bu bayrak, bu toprak hepimizin. Geçmişte gelecek de hepimizin. Partiyi kurduğumuzda, tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet dedik. Asla bu topraklarda ameliyat yaptırmayız dedik. Bölünmeyeceğiz, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hacıbektaş 76 milyonun, Pir Sultan 76 milyonun ozanıdır. Bizi çok üzdüler, biz kimseyi üzmeyeceğiz. Biz itidalimizi koruyoruz. 8 ay sonra sandık önümüze gelince bu vandallardan, onları tahrik ve teşvik edenlerden sandıkta hesap soracağız. Biz,yüzde 100’ün hükümetiyiz. CHP, MHP Türkiye’nin tamamında yok. Milletin tamamını Ak Parti kucakladı.”

PANKARTLARLA DESTEK

Mitingin yapılacağı Cumhuriyet alanındaki tarihi Kayseri kalesinin duvarlarına, Başbakan gelmeden önce dev Türk bayrağı, Atatürk ve Tayyip Erdoğan’ın posterleri ile Ak Parti amblemi bulunan flama asıldı. Kayseri’de Başbakanın geçtiği yol güzergahlarına Türk bayrakları ile ’Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan geliyor’ posterleri asıldı. Miting alanına bakan binalardaki ’Helal olsun sana, bu davada gündüzümüz, gecemiz’, ’Koca bir dünya sana hasta. Ne yiğittin Davas’ta. Gadanı alırım, büyük usta’, ’Bu topraklar çok hain gördü. Ama, bilin ki bu millet hepsini toprağa gömdü’, ’Yaksanız da Yıksanız da, tencere tava çalsanız da, duran adam olsanız da adam olamazsınız. Adam gibi adam RTE’, ’Başbakanımızı yedirmeyiz’ yazılı pankartlar dikkati çekti. Bu arada, üzerinde ’Ömrümden, ömür ver ya Rab. Darbe diye gönlüme bir ses ilişiverdi. Ülkem yükselirken bu ses nereden geldi. Anladım 7 düvel tekrardan azıverdi. Başbakanım seni inan çok seviyorum. Hak uzun ömür versin diye hep dua ediyorum. Serkan Işık’ yazılı pankart, Başbakanlık korumaları tarafından alana alınmadı.

Alandaki ’Başbakanımızı yedirmeyiz” yazılı pankartlar da "Onlar kim oluyor ki, Başbakanımızı yiyecek" anonsu ile indirttirildi. Miting alanı, Başbakanın konuşacağı kürsü, bomba uzmanları ve polis köpeklerince arandı. Konuşmanın yapılacağı alana partililer ve vatandaşlar 4 ayrı arama noktasından alındı.

Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra saat 18.00’de FİFA U-20 Dünya Şampiyonasının açılış maçı olan Küba-Güney Kore arasındaki karşılaşmayı izleyip, Dünya şampiyonasının açılış seremonisinde hazır bulunduktan sonra Ankara’ya dönecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!