17. Akdeniz Oyunları'nın resmi açılışı gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

17. Akdeniz Oyunlarının resmi açılışı gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 22:14

Mersin'in ev sahipliğini yaptığı 17. Akdeniz Oyunları'nın resmi açılış töreni Mersin Stadyumu'nda yapıldı. Oyunlara katılan 24 ülkenin kafilelerinin geçiş töreni seyircilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Türkiye kafilesinde bayrağı milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı.

Haberin Devamı

Takımların resmi geçişi sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir açılış konuşması yaptı. Bakan Kılıç'ın konuşmasından satır başları şu şekilde; "Çok saygıdeğer Başbakanım, değerli konuklar sizleri  saygıyla selamlıyorum. Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum. Ayrıca IOC Başkanı Jacques Rogge'a da teşekkür  ediyorum. 18 aydır gece-gündüz mesai harcadık. 18 ayda Mersin'i bir spor kenti haline getirmek için efor sarf ettik. Hamdolsun ki vadettiğimiz her şeyi bugün sunduk. Attığımız bu adımlarla Mersin bir spor kenti haline geldi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a spora verdiği destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum."

Bakan Suat Kılıç'ın açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılışa gönderdiği hoşgeldiniz telgrafı okundu. Daha sonra kürsüye Başbakan Tayyip Erdoğan geldi. Başbakan Erdoğan konuşmasında oyunların aslında Yunanistan'a verildiğini ancak yaşanan ekonomik kriz sonrası Türkiye'nin oyunların gerçekleştirilmesini üstlendiğini ve tesislerin 18 ay gibi kısa bir sürede oyunlara yetiştirildiğinin altını çizdi. Başbakan'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde; "Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Akdeniz Oyunları'nın değerli başlkanları; sevgili sporcular, çok değerli misafirler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, hepinize Mersin'e hoşgeldiniz diyorum.

Haberin Devamı

Bu oyunları bildiğiniz gibi Yunanistan düzenlenecekti. Bildiğiniz gibi bu oyuunlar 6 yıl önceden belirlenir. Biz 18 ay gibi kısa sürece bu tesisleri ve kompleksleri hazırladık ve bu akşama yetiştirdik. Emeği geçen başta değerli Bakanıma ve tüm ekibine, üstlenici firmaların tüm ekiplerine huzurlarınızda kutluyor ve tebrik ediyorum.
 
"MERSİN İSTANBUL 2020'NİN PROVASI"
Biz Mersin'de bir prova yapıyoruz. Aslında 2020 İstanbul Olimpiyatları'nın da hazırlığını gerçekleştiriyoruz. Umuyor ve diliyorum ki  burada nice sporcu dostumuzu, 24 ülkeden gelen sporcu kardeşlerimizi 2020 yılında da İstanbulda misafir edelim. Buradaki tüm dostlarımızın 2020 için bizi gönülden destekleyeceklerine inanıyorum."

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından sahneye Enbe Orkestrası çıktı ve söyledikleri parçalarla sporcuları, spor yöneticilerini, ve seyircileri coşturdular.

Açılış töreni havai fişek, ses ve ışık gösterileriyle devam ediyor. Şu anda stadyum zemininde Piri Reis'in haritası yansıtılmış durumda.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!