Bikinili kadın Taksim'i karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bikinili kadın Taksimi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 18:06

Taksim'de dün bikinisiyle dans eden kadın hareketli anların yaşanmasına neden oldu. Bazı eylemciler ve bir kadının tepki gösterdiği Mine Dost adlı kadın Taksim Meydanı'ndan ayrıldı. Bir süre sonra tekrar geri dönerek soyunan Dost, bu kez polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

TAKSİM’de devam eden duran adam eylemlerinde dün ilginç görüntüler ortaya çıktı.

TAKSİM'DE BİKİNİLİ EYLEMCİ / FOTO GALERİ

Adının Mine Dost olduğunu söyleyen bikinili bir kadın bir yandan müzik dinleyerek diğer yandan Taksim Meydanı’nda dans etmeye başladı.

Annesi ve Babasının Türk, kendisinin ise Almanya doğumlu olduğunu söyleyen Mine Dost “Ben doktorum. Avrupa’dan Türkiye’ye özgürlük getirdim. Dansımla insanları düşündürmek istedim. Özgürlüğün Türkiye’ye gelmesi lazım. Ben bu nedenle bu eylemi yaptım” dedi.

TAKSİM'İ KARIŞTIRAN EYLEM



Bikiniyle dans etmeye devam eden Mine Dost’a, bazı eylemciler ve bir kadın tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar üstünün örtülmesini isterken “Ben de Atatürk’çüyüm” diye bağıran türbanlı bir kadın Mine Dost’a bağırmaya başladı.

Mine Dost’u izleyenlere de tepki gösteren kadına bazı eylemciler de karışmamasını isteyerek kızdı. Giderek artan tartışmaların ardından ortalık bir anda karıştı.

Haberin Devamı

Mine Dost’a tepki gösteren kadın ile bazı eylemciler arasında arbede çıktı. Kendisini şov yapmakla suçlayan vatandaşlara hakaret eden kadın, polisler tarafından kalabalığın arasından çıkarıldı. Mine Dost ise olayların büyümemesi için elbisesini giyerek “Yine geleceğim” diyerek gözden kayboldu.

İKİNCİ KEZ SOYUNDU

Mine Dost saat 19.00 sıralarında tekrar Meydan'a gelerek yeniden soyundu. Bunun üzerine polis ekipleri Dost'a önce kimlik kontrolü yaptı. Polis otosuna bindirilen Dost burada polis tarafından kısa süre sorgulandı. Ardından da ifadesi alınmak üzere Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.

CUMHURİYET ANITI'NDAKİ HEYKELE ZİNCİRLEDİ

Saat 19.00 sıralarında Taksim Meydanı'na gelen ve adının Serkan olduğu öğrenilen eylemci Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için kendisini Cumhuriyet Anıtı'ndaki bir heykele zincirledi. " Eylemci Gezi Parkı burada. Hepimiz ne işin çıktığını biliyoruz. Söksünler bakalım bunu. Türk bayrağı burada" diye konuştu. Bazı vatandaşlar eylemciyi alkışlarken bazı vatandaşlar da "Atla atla" diye tempo tuttu. Bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri eylemciyi, bağlı olduğu zinciri keserek gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bikinili kadın Taksimi karıştırdı

Fotoğraf: Seyit Erçiçek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!