Poliste tayin de izin de durdu

Güncelleme Tarihi:

Poliste tayin de izin de durdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi olayları nedeniyle izinlerini durdurduğu polislerin Şark tayinlerini de 1 yıl erteledi. Duruma polisler tepki gösterdi.

Haberin Devamı

2 bin 200 polisin cep telefonu mesajıyla aldığı bu haber şok etkisi yarattı. Bunun üzerine kadro boşluğu yaşanmaması için Doğu ve Güneydoğu illerinden Batı’ya tayinler de durduruldu.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 100’ü başkomiser ve komiser 2 bin 200 polisin Şark tayini 1 yıl ertelendi. Gezi protestoları nedeniyle alınan karar, polislerin tepkisine neden oldu.

KİTAP OKUYAN POLİSLER / FOTO GALERİ

EŞYALARINI BİLE GÖNDERDİLER

İstanbul Emniyeti’nde görev yapan polislerin tayin yerleri mayıs ayı başında belli oldu. Tayini çıkan polisler, Personel Şube Müdürlüğü’nde ilişik kesme işlemlerini başlattı, bir kısmı gideceği illere eşyalarını gönderdi. Bazıları kira sözleşmesini yenilemezken, bazıları gidecekleri illerde ev kiralayıp depozito yatırdı. Kimi polisler çocukları için gidecekleri illerde okul arayışına girdi. Evlenecek olan polis memurları da tayin arası aldıkları yıllık izinlerinde düğün tarihlerini belirledi. Bu hazırlıklar sürerken, Gezi olayları patlak verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın istedi, Emniyet Genel Müdürlüğü de tayinleri bir yıl erteledi.

MESAJ CEP TELEFONUNA

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tayinleri durdurduğu haberi, 2 bin 200 polise salı gecesi 21.00’de cep telefonlarına gönderilen mesajla duyuruldu. Polisler tayin şoku yaşarken, 2’nci şok dalgası da geldi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaklaşık 40 bin polisin yıllık izinlerini geçici olarak durdurdu. Mesai saatleri yeniden düzenlendi. Normalde 12 saat çalışan polis 24 saat dinlenirken, dinlenme süresi 12 saate indirildi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’ DA DURDURDU

İstanbul Polisi’nde tayinleri durdurulması üzerine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki emniyet müdürlükleri de İstanbul ve Batı illerine tayinleri durdurdu. Kadro boşluğu doğmaması için İstanbul Polisi’ndeki yapılacak düzenleme bekleniyor.  İstanbul’a gelecek bir çok polisin, illerdeki Personel Şube Müdürlükleri’ne mağduriyetlerinin giderilmesi için dilekçe verdikleri öne sürüldü.

KAFAMA SIKACAĞIM

Bazı polisler bu duruma forumlarda şöyle tepki gösterdi:
A.E: Tayinler belli olduğunda eşyalarımı gönderdim. Eşyaları gönderirken bir ton para harcadım, şimdi de geri getirmek için para harcayacağım.
B.Y: Tayinim çıkınca kira kontratımı iptal ettim. Gidecek olduğum ilde ev kiraladım. Yeni ev bulmak zorundayım, kaporam da yandı.
O.Ö: Tayin arası yıllık izin döneminde memleketime gidecektim. Evlenecektim. Bütün hazırlıklar yapılmıştı ancak şu an evlenme gibi bir durumum kalmadı.
‘Tentakül’ nik’li bir polis: Biri geçici desin, kafama sıkacam yoksa.
‘Ahmulu’ nik’li bir polis: Kendi kurumumla ilgili bunu söylemek içimi daraltıyor ama personelini bu kadar rezil eden bir teşkilat daha görmedim ben.
‘Akademili82’ nik’li polis: Resmen modern köleyiz. Atalarımızın yapmadığı sömürgeyi bize yapıyorlar. 

‘Duran’lara kitaplı duruş

Haberin Devamı

TAKSİM’de ‘Duran Adam’ eylemleri sürerken, AKM önünde nöbet tutan polisler de bekleyişleri sırasında kitap okumaya başladı. AKM’ye dönüp kitap okuyan ‘Duran Adam’ların tam karşısında bulunan Çevik Kuvvet polisleri, emniyet kütüphanesinden getirilen kitapları okuyarak vakit geçirdi. Polislerin okuduğu kitaplar arasında Dosto-yevski’nin ‘Kumarbaz’, M. Barış Mutlu’nun ‘Beynine Format’, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’, Tekin Batur’un ‘Osmanlı’da Saltanat Kavgaları’ ve Refik Halid Karay’ın ‘Memleket Hikayeleri’ adlı eserleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN DURAN ADAM MANZARALARI

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!