Akdeniz'de vitrine çıkıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde vitrine çıkıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 22:51

3 kıtayı buluşturan mini olimpiyatların açılışını Başbakan Erdoğan ve IOC Başkanı Rogge yapacak. Bakan Kılıç, “Oyunlar, Olimpiyat adaylığı vizyonumuzun çok önemli bir vitrini olacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları’nın resmi açılış töreni bu akşam 20.30’da yapılacak. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge birlikte gerçekleştirecek. Oyunlar için yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadı’nda gerçekleştirilecek organizasyonun açılışı sporcuların geçiş törenine sahne olurken, Ajda Pekkan’ın vereceği konser ve dans gösterileri ile de renklendirilecek.

24 ÜLKEDEN 2 BİN 994 SPORCU

24 ülkeden toplam 2 bin 994 sporcunun katıldığı oyunlar, Türkiye’nin Olimpiyat adaylığının da bir provası olacak. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları’nı, İstanbul’un 2020 Olimpiyat adaylığı vizyonu için çok önemli bir vitrin olarak gördüklerini söyledi. Türkiye’nin basketbolda Cezayir ile oynadığı maçı izlediğini belirten Kılıç, “Salon büyük ölçüde doluydu. ‘Olimpik seyirci tribünlere gelecek mi’ sorusunu aslında tribünde yakalamış olduk” dedi.

Haberin Devamı

500 MİLYON LİRAYA BİTİRDİK

BAKAN Kılıç, tesislerin yaklaşık maliyetinin 500 milyon lira olduğunu ve Avrupa’da cari fiyatlarla kıyaslandığında en az 3 katı maliyetin Türkiye dışı ülkelerde söz konusu olabileceğini kaydetti. 11 tesisi sıfırdan inşa ettiklerini, 43 tesisin ise geniş kapsamlı bakım onarımdan geçtiğini vurgulayan Kılıç, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri hayranlıklarını ifade ettiler. Böylesine kaliteli, nitelikli tesislerin bu kadar kısa sürede spora kazandırılmış olması uluslarararası çevrelerde bir hayranlık uyandırıyorsa bundan hepimizin duyması gereken bir gurur olduğu kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

18 ayda neler yapıldı?

YUNANİSTAN’ın çekilmesiyle Türkiye’ye geçen ve 18 ay gibi rekor sürede hazırlanılan Akdeniz Oyunları için 3 bin 500 kişi kapasiteli Akdeniz Köyü, 25 bin kişilik Mersin Stadı, bin 550 kişinin aynı anda müsabakaları izleyebileceği Erdemli Atış Poligonu, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi, cimnastik salonu, 100 seyirci kapasiteli spor salonu, bocce tesisi, tenis kompleksi, basketbol müsabakalarına ev sahipliği yapacak 7 bin 500 kişi kapasiteli Servet Tazegül Spor Salonu, olimpik yüzme havuzu ve boks müsabakalarının yapılacağı 500 seyirci kapasiteli spor salonu kullanıma hazır hale getirildi.

Haberin Devamı

Periler 2. tura İtalya’yla başlıyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın 2. tur E Grubu ilk maçında bugün İtalya ile karşılaşacak. TSİ 21.00’de başlayacak mücadele NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

İlk maç için takımımdan gayet memnunum

Akdeniz Oyunları’na farklı Cezayir galibiyeti ile başlayan Erkek Milli Basketbol Takımı başantrenörü Tanjevic umutlu konuştu.

17. Akdeniz Oyunları’nda ilk maçında Cezayir’i 97-68 yenen Erkek Milli Basketbol Takımı’nın başantrenörü Bogdan Tanjevic, ay yıdızlı oyuncuların sergilediği performanstan memnun olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, çok iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, “Oyuncularım mükemmel bir performans sergiledi. İlk maç için gayet memnunum. Maçtan hiç kopmadan sahaya güzel bir mücadele yansıttılar. Bütün oyuncuların performansından fazlasıyla tatmin olduğumu söyleyebilirim. Gerçek bir takım oyununu oynadık. Böyle oynadıkları sürece onlardan memnun kalacağım” dedi.

Haberin Devamı

İzzet Avrupa çapında

Tanjevic, İzzet Türkyılmaz’ın özellikle Akdeniz Oyunları’nda mücadele etmesini istediğini de aktararak, “İzzet, Türk Milli Takımı’nın gelecekteki forveti olarak gördüğümüz bir oyuncu. Kendisinin gelecek 10 yılda Avrupa’nın en iyi forvetlerinden birisi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi 430 sporcu temsil edecek

17. Akdeniz Oyunla-rı’nda ülkemiz 430 sporcuyla ilk sırada yer alıyor. Türkiye’nin ardından İtalya 421 sporcuyla ikinci, Fransa 258 sporcuyla üçüncü sırada bulunuyor. İç savaşın sürdüğü Suriye, 9 sporcuyla en az sporcuyla katılan ülke oldu. Suriye’nin ardından Monaco 11 sporcu, Malta 12 sporcuyla en az sporcuyla temsil edilen ülkeler arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!