İkinci el otomobile talep azaldı

Güncelleme Tarihi:

İkinci el otomobile talep azaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 12:34

İkinci el otomobil sektöründe ilkbahar aylarında yaşanan hareketlilik bu yıl yok. Bursa Oto Galericileri Sitesi Başkanı Hazar, "Deyim yerindeyse ilkbaharı boş geçtik" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, mayıs ayında yüzde 14,97, ocak-mayıs döneminde ise yüzde 14,13'lük artış kaydederken, "ikinci el" satışları, kış mevsiminin ardından ilkbaharda da umduğunu bulamadı.

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, ikinci el oto pazarı için kış mevsiminin "ölü sezon" olduğunu, bu yüzden bütün umutlarını ilkbahar aylarına bağladıklarını söyledi.

Son yılların en durgun kış mevsimini yaşadıklarını, satış olmadığı için herkesin cepten yediğini anlatan Hazar, yaz tatiline otomobille gitme isteğinden dolayı, ilkbahar aylarında satışların hemen her yıl arttığını, ancak bu yıl tersi bir durumun olduğunu belirtti.

Hazar, ilkbahar aylarını geride bırakıp, yaza girerken, satışlar açısından kış mevsiminin "ölü sezonu"ndan pek de bir fark göremediklerini dile getirerek, "Sonunda dört gözle beklediğimiz bahar ayları geldi, çattı. Nisan, mayıs ve haziran ayları, bizim için normalde en yoğun satışların olduğu aylardır. Ama deyim yerindeyse, 'İlkbaharı da boş geçtik. Böyle bir durgunluk yok" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!