İran'dan 'Gezi' açıklaması: Yabancıların karışma hakkı yok

Güncelleme Tarihi:

İrandan Gezi açıklaması: Yabancıların karışma hakkı yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 00:00

TAHRAN - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Irakçi, Türkiye’deki protesto olaylarının ülkenin iç meselesi olduğunu ve yabancıların bu olaylara karışma hakkının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Haftalık basın toplantısında konuşan Irakçi, Tahran yönetiminin Gezi Park’ı ile başlayan Türkiye’deki protesto olaylarını “Türkiye’nin bir iç meselesi” olarak gördüğünü ifade etti.

Yabancı ülkelerin Türkiye’deki olaylara karışma hakkının olmadığını kaydeden Irakçi, sorunun Ankara yönetimi ve protestocuların karşılıklı sağduyu anlayışı çerçevesinde barışçıl yöntemlerle çözülmesi dileğinde bulundu.

İRAN’IN SURİYE’YE ASKER GÖNDERECEĞİNİ YALANLADI

Sözcü İran’ın Beşar Esad yönetimine destek sağlamak amacıyla Suriye’ye dört bin asker göndereceğine dair ortaya konulan iddiaları kesin dille yalanladı.

Irakçi, “Bu haberi yüzde yüz yalanlıyoruz. Suriye hükümeti ve ordusunun terörist gruplarla savaşmak için bu tip yardımlara ihtiyacı yok. Kendi başına düşmanlarla savaşabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İngiliz The Independent Gazetesi, İran’ın Suriye’ye dört bin Devrim Muhafızı Askeri'ni göndereceğini iddia etmişti. Konu Türk basınında da geniş yankı bulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!