Gaziemir'de Balkan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirde Balkan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 00:00

Gaziemir Belediyesi ve İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Sarnıç Piknik Alanı'nda 6. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Balkanlardan göç ederek İzmir'e ve çevre illere yerleşen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, MHP Gaziemir İlçe Başkanı Dursun Seçal, Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza ile milletvekilleri Erdinç Hayrulla, Çetin Kazak, Antonovo Belediye Başkanı Taner Ali, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Hamdi Kanlıoğlu katıldı. Bulgaristan'dan gelen sanatçılar ile İzmirli sanatçıların performanslarıyla gün boyunca süren göçmen eğlencesinde, Hüsnü Şenlendirici'nin sahne almasıyla coşku zirveye ulaştı. Ezgileriyle seyircinin gönlünü bir kez daha çalan sanatçı, klarnetiyle, sevenlerini kimi zaman duygulandırdı, kimi zaman da oynattı.

Haberin Devamı

Göçün nedenlerine ve sonuçlarına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, göçmenlerden birlik ve dayanışma içinde olmalarını istedi. Bulgaristan'da yapılan seçimlere değinen Öztrak, “Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza birileri zulüm etmeye çalışıyor, bölmek istiyor. Türkiye'de yaşayan sizler, Bulgaristan'da yapılan seçimlerde gerekeni yaparak, soydaşlarımızı yalnız bırakmadığınızı gösterdiniz. Bundan sonra daha fazla birlik, bütünlük ve dayanışma içerisinde olarak gücünüzü arttırın” diye konuştu.

Kendisinin de göçmen olduğunu ve göçün acılarını bildiğini söyleyen Başkan Şenol, hemşehri derneklerinin önemine değindi. Şehirleşmeyle birlikte komşuluk akrabalık ilişkilerinin zayıfladığından yakınan Şenol, “Hemşehri dernekleri çatısı altında bir araya gelerek, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkarak, örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarmalıyız” dedi.

Göçmenlerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, Hüsnü Şenlendirici'nin sahne almasıyla coşku zirveye ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!