Putin ve Cameron Suriye konusunda anlaşamıyor

Güncelleme Tarihi:

Putin ve Cameron Suriye konusunda anlaşamıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 10:56

Küresel ekonomi, vergilendirme, ticaret, şeffaflık, terör ve aşırıcılıkla mücadele gibi konuların yanı sıra G8 Zirvesi'nin gündeminde Suriye konusu da bulunuyor. Zirve dolayısıyla İngiltere'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin ile İngiltere Başbakanı David Cameron dün Londra'da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Toplantıda Putin'in hem Esad rejimini hem de muhalifleri kastederek söylediği "Her ikisinin de elleri kanlı" sözleri dikkati çekti. Ancak Putin, ülkesinin Suriye'deki "meşru hükümet"i silahlandırmaya devam edeceğini belirterek İngiltere Başbakanı’na çıkıştı.

Putin, İngiltere ve Batılı devletlere “düşmanlarının organlarını yiyen muhalifleri silahlandırmayın” uyarısında bulunarak Cameron’a “bu insanlara mı silah sağlamak istiyorsunuz” dedi.

Basın toplantısında konuşan Cameron da Putin ile üzerinde uzlaşamadıkları konular olduğuna vurgu yaptı ancak G8 zirvesinin Suriye konusundaki müzakerelere bir hız kazandıracağını düşündüğünü ekledi.

Londra'daki Türk protestosu Putin’i arka kapıya gönderdi
G8 ülkeleri zirvesine katılmak üzere İngiltere başkenti Londra’ya gelen Vladimir Putin’in, David Cameron ile görüşebilmek için gittiği Downing Street 10 numara çevresinde Türk göstericiler yüzünden 15 dakika tur attıktan sonra arka kapıdan resmen içeri dalmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

/images/100/0x0/55ea6d73f018fbb8f87f39d2

Haberin Devamı

Rus televizyon kanallarının yakından takip ettiği Putin’in İngiltere temaslarını anlatırken “Kalabalık Türk gurubuyla onlara katılan İngilizler Londra’daki parlamento binası ve Başbakan Cameron’ın konutuna giden yolları bloke etmişti. Hitler bıyıklı Erdoğan pankartları dört bir yanda boy gösteriyordu. Vladimir Putin’in kortejinin sadece güvenlik nedeniyle değil, fiziki olarak Downing Street 10 numara önüne gelmesi mümkün değildi. Bunun üzerine Rusya Devlet Başkanı ara sokaklarda 15 dakika tur attığı sırada iki tarafın protokol görevlileri Putin’in kortejinin Başbakanlık konutuna arka kapıdan girmesi hususunda anlaştı. Türkiye’deki gelişmeler üçüncü bir ülkede bile yabancı ülke liderlerine sorun çıkartırken Cameron Putin temasları sırasında Türkiye’deki gelişmeler ele alınmadı. Suriye konusunun Türkiye’deki gelişmelerden çok daha büyük tehlikeler içerdiği iki liderin temas sonrasında yaptıkları açıklamadan belliydi” dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!