BBC, NTV'yle ortaklığını askıya aldı

Güncelleme Tarihi:

BBC, NTVyle ortaklığını askıya aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 11:52

BBC, ''Dünya Gündemi'' programının dünkü bölümünü yayınlamayan NTV'yle ortaklığını askıya aldı.

Haberin Devamı

AFP'ye konuşan bir BBC sözcüsü, haftada üç gün yayınlanan ve dünkü bölümünde "Türkiye'deki ana akım medyanın Gezi protestolarını yayınlamakta gecikmesine vurgu yapılan 'Dünya Gündemi' programının NTV'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda yayınlanmadığını" söyledi. BBC Türkçe ekibi tarafından hazırlanan program, 2008'den bu yana NTV'de ekrana geliyordu.

/images/100/0x0/55eaa87bf018fbb8f88e6c0e

Alınan karara ilişkin resmi açıklama ise BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks'tan geldi. Horrocks açıklamasında şunları söyledi:

"BBC, NTV'nin bugün (dün) yayımlanmak üzere hazırlanan Dünya Gündemi programını yayımlamama kararı üzerine bu kanalla ortaklığını derhal yürürlüğe girmek üzere askıya almıştır.

Haberin Devamı

BBC'nin yayıncılığına herhangi bir müdahale kesinlikle kabul edilemez. Türkiye'deki durumun uluslararası kaygı yarattığı bir dönemde BBC'nin tarafsız yayıncılık hizmeti bütün okurları, izleyicileri ve dinleyicileri için yaşamsal önem taşımaktadır.

BBC Türkçe, Türkiye'deki gelişmeler de dahil olmak üzere dünyada olup bitenleri izleyip, bütün platformlarda okurları, izleyicileri ve dinleyicilerine tarafsız, dengeli haberler ve analizlerle aktarmayı sürdürecektir.

BBC Türkçe'nin televizyon programı internet sitesi bbcturkce.com üzerinden izleyicilerine ulaşmaya devam edecektir.

BBC Türkçe ayrıca okur ve izleyicileriyle sosyal medya ortamında Facebook ve Twitter üzerinden de iletişim kurup, bu platformlardan farklı görüşleri aktarmayı sürdürecektir."

"NTV GÜVENCE VERMİŞTİ"

/images/100/0x0/55eaa87cf018fbb8f88e6c10

Horrocks, 6 Haziran'da yaptığı açıklamada, NTV'deki BBC programlarının herhangi bir müdahale olmaksızın ve eksiksiz yayınlamaya devam edeceği konusunda güvence aldıklarını belirtmişti.

Horrocks söz konusu açıklamada, "Türkiye'de geçen hafta protesto gösterilerinin başlamasının ardından BBC, NTV'den programlarını herhangi bir müdahale olmaksızın ve eksiksiz yayınlamaya devam edeceği konusunda güvence talep etmiş, bu güvenceler de BBC'ye ulaşmıştır. NTV, protestolarla ilgili haberleri ilk günlerde yayınlamadığı için çalışanlarından ve izleyicilerinden özür dilemiş; uluslararası gazetecilik standartlarına bağlılığını hem izleyicilerine hem de BBC'ye yeniden teyit etmiştir. NTV şimdi Türkiye'deki protestoları bütün boyutlarıyla izleyicilerine aktarmaktadır" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!