Akademisyenler Ali İsmail Korkmaz için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler Ali İsmail Korkmaz için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:19

Anadolu Üniversitesi’nde bir grup öğretim üyesi Taksim Gezi Parkı eylemine destek için yürüyüşüne katılan ve polisin biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta kimliği belirsiz 5-6 sivil giysili kişinin saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz için yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Yunus Emre Kampüsü Rektörlük binası önünde akşam saatlerinde toplanan öğretim üyeleri ’Öğrencimizin Yanındayız. Diren Ali Akademi Seninle’ yazılı pankart açıp kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. 100’e yakın akademisyenin katıldığı yürüyüşte çeşitli sloganlar atıldı. Akademisyenler, yürüyüşlerini Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için 4 Haziran’dan buyana Espark Alışveriş Merkezi önünde yolu trafiğe kapatıp çadır kuranların bulunduğu yerde sona erdirdi.

Çadırda kalanların alkışlarla karşıladığı akademisyenler adına basın açıklamasını Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Emeksiz okudu. Emeksiz, Eskişehir’de katıldığı yürüyüşte polisin biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta saldırıya uğrayarak beyin kanası geçiren, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci Sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İHMALİ OLANLAR AÇIĞA ÇIKARILSIN

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı öldüresiye dövenlerin bulunması için imza kampanyası başlattıklarını açıklayan Doç. Dr. Emeksiz şöyle konuştu: "Taksim Gezi Parkı direnişine destek olmak için 3 Haziran’da saat 00.30’da Eskişehir’de yapılan kitlesel yürüyüşte polisin müdahalesinden kaçarken içinde sivil polislerin de olduğu iddia edilen eli sopalı bir grup tarafından öldüresiye dövülen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz şuanda yoğun baskımda yaşam mücadelesi vermektedir. Öğrencimiz Ali İsmail Korkmaz’ın yaralı olarak gittiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde omzunda kırık ve kafatasında darbe olmasına rağmen kendisine yeterli müdahalenin yapılmadığı ve aynı günün sabahında fenalaşarak tekrar hastaneye gittiğinde ise adli vaka olduğu gerekçesiyle ifadesini verdikten sonra tedavi edilebileceği belirtilerek karakola yönlendirildiği iddia edilmektedir. Önce Çarşı Karakolu’na sonra Odunpazarı Karakolu’na götürülen öğrencimiz karakolda tekrar fenalaşmış ve yine kendi imkanları ile gittiği Eskişehir Devlet Hastanesi’nde kendisine bu sefer beyin kanaması teşhisi konulmuş ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiştir."

" Açıkça görülüyor ki Ali İsmail Korkmaz’a zamanında müdahale edilseydi şuanda sağlık durumu çok daha iyi olacaktı. Bu nedenle öğrencimizin tedavisinde ihmali olduğu iddia edilen bütün kamu görevlileri hakkında idari ve cazai soruşturma yapılarak sorumluların açığa çıkarılmasını ve Ali İsmail Korkmaz’ı öldüresiye döven kişilerin bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Biz Anadolu ve ESOGÜ öğretim elemanları olarak sorumlular yargı önüne çıkarılana kadar bu olayın takipçisi olacağız. Gezi Parkı eylemleriyle dile getirilen Taksim Dayanışma Platformu’nun öne sürdüğü taleplerin yanındayız. Sadece öğrencimiz Ali İsmail Korkmaz’a değil, insan olmanın gereği olarak tüm ülkede temel haklarını, yaşam biçimlerini, çevrelerini ve ülkelerini onurlu bir biçimde savunanlara, geleceklerine sahip çıkanlara uygulanan devlet şiddetini ve yetkililerin bu şiddeti tırmandıran söylemlerini kınadığımızı kamuoyuyla paylaşırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!