Leyla güzel kızdı

Güncelleme Tarihi:

Leyla güzel kızdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Fransız L’Express dergisi Paris’te öldürülen üç PKK’lı kadın olayının tek zanlısı Ömer Güney’in kurbanlardan Leyla Şaylemez’e duygusal ilgi duyduğunu yazdı.

Haberin Devamı

PARİS’te 9 Ocak günü Kürdistan Enformasyon Merkezi’nde 3 PKK’lı kadının öldürülmesine ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Fransız L’Express dergisi cinayetin tek zanlısı Ömer Güney’in kurbanlardan birine duygusal yakınlık duyduğunu ve eylemi tek başına gerçekleştirmemiş olabileceğini iddia etti. Derginin dünkü sayısındaki haberde Paris Polisi’ne İran’dan yollanmış bir mektupta yer alan, halen Fresnes Cezaevi’nde bulunan Ömer Güney’in “Türk istihbaratından emir alarak cinayetleri işlediği” iddiası da aktarıldı.

At, avrat, silah

L’Express’in “3 cinayet ve 1 Türk zanlı” başlıklı haberinde Sakine Cansız (55), Fidan Doğan (31) ve Leyla Şaylemez (24) cinayetinin zanlısı Ömer Güney’in polise verdiği ifadesinde silah merakını Türk kültürüne bağladığı belirtildi. Güney ifadesinde “At, avrat, silah” sözünü hatırlattı ve “Bu bizim kültürümüz, benim hayatta sahip olmak istediğim üç şey, bir araba, bir eş ve bir silah. Herhalde oyuncak bebekle oynayacak değilim. Ben masumum... Kadınları ben öldürmedim. Ölüm haberini aldığımda şok oldum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ona ‘evet’ derdim

Habere göre Güney, sorgusunda cinayet kurbanlarından Leyla Şaylemez’e duygusal ilgi duyduğunu ima eden sözler de sarf etti. Güney, “Leyla çok güzel bir kızdı. İsmi de çok güzel. Arapça ve Türkçede ‘Aşk’ anlamına geliyor. Eğer o bana ‘Evet’ deseydi, ben de ‘Evet’ derdim” dedi. L’Express, Güney’in, şoförlüğünü yaptığı Sakine Cansız ile arasının ise iyi olmadığı iddialarına da yer verdi.
Dergi, “Bu karşılıksız bir aşk cinayeti ise Leyla’ya âşıksa, neden üçünü birden öldürdü” sorusunun akıllara geldiğini belirtiyor. Öte yandan, soruşturmada hâlâ ‘politik cinayet’ ihtimalinin birinci ihtimal olarak öne çıktığı da vurgulanıyor.  Haberde özel hayatını Facebook’da afişe eden Ömer Güney’in bu kadar karmaşık bir cinayeti işleyecek bir seri katil ya da ajan kimliğine uymadığına dikkat çekiliyor.

İran’dan gelen esrarengiz posta

L’Express dergisi Ömer Güney’in eylemi yalnız gerçekleştirmediği savlarını güçlendiren bilgileri de okuyucuları ile paylaştı. Olay yeri incelemelerinde belirlenen DNA’lardan birinin Ömer Güney’e ait olmadığının da tespit edildiğini hatırlatan dergi, “Henüz kimliği belirlenemeyen genetik izler, Güney’in bir işbirlikçisi olup olmadığı sorularını doğurdu” diyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Ömer Güney cezaevinde iken 20 Ocak’ta gönderilen ve Almanya’da oturduğunu iddia eden bir kişiden gelen mektupta, “Güney, bir Türk ajanı ve Türkiye’de 3 gün geçirmiştir. Ve burada PKK’nın şefini öldürme talimatı almıştır” mesajı yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!