Ve gözler Gezi Parkı'nda

Güncelleme Tarihi:

Ve gözler Gezi Parkında
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 11:47

Başbakan Tayyip Erdoğan, Taksim Dayanışması’nın sözcüleri, sanatçılar ve aydınlardan oluşan grupla dün geç saatlerde bir araya geldi. Başbakanlık Konutu'ndaki görüşme 3.5 saat sürdü. 03.30'da biten toplantı sonrası Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yaptı. Referandum sinyali sonrası ikinci adım geldi. Çelik, "Mahkeme kararı ve oylama sonucu belli olana kadar gezi Parkı'na dokunmayacağız" sözü verdi.

Haberin Devamı

Görüşme sonrası Taksim Dayanışma adına açıklamayı Tayfun Kahraman yaptı;

Öncelikle sayın Başbakan'a ve heyette yer alan ilgili bakanlara bizleri davet ettikleri için teşekkür ederiz. 17 gündür Gezi Parkı'yla başlayan çevre hakkı ve demokrasi hakkı ülkemizde derin bir iz bıraktı.

SANATÇILAR BAŞBAKAN İLE TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI / FOTO GALERİ

DeÄŸerlendirmelerimizi BaÅŸbakan'a ilettik. Sayın BaÅŸbakan halk oylamasına gideceklerini söyledi. VatandaÅŸlarımızın yani halkın kararına uyacaklarını söylediler. Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz ve kuralsız ÅŸiddetlerinin de araÅŸtırılacağı tarafımıza bildirildi. Biz bugün burada halen de süren bu sürecin ve sayın BaÅŸbakan'ın söylediÄŸi sözlerinin takipçisi olacağız.Â

Hükümet Taksim dayanışma temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda "Yargıdan Topçu Kışlası'na onay çıksa bile Gezi parkı için referandum sonucunu bekleyeceğiz" dedi. Tüm gözler bu akşam Gezi Parkı'na çevrildi. Bu diyaloğun ardından sizce gezi parkındaki eylem devam etmeli mi?
EVET ETMELÄ°
HAYIR ETMEMELÄ°
Â

Haberin Devamı

Buradan çıkıp Gezi Parkı'na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir.

Haberin Devamı
Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz.Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır.Herkesi bekliyoruz.

TAKSİM DAYANIŞMASI SÖZCÜLERİNİN AÇIKLAMALARI

Sanatçılar adına oyuncu Halit Ergenç açıklamada bulundu:

İyi akşamlar bu geç saate kadar beklediniz, teşekkürler hepinize. Bu süreç içerisinde sanatçılar olarak neler yaşadığımızı,süreci nasıl gördüğümüzü kaygılarımızı çözüm önerilerimizi dile getirdik. Sayın Başbakanımız bizi dikkatle dinledi. Öncelikle yargı sürecine saygılı olduklarını bize söylediler ve tekrarladılar. Yargı kararına uyacaklarını da söylediler. Bunun sonrasında artık parktakilerin evlerine gidip rahatça uyumalarını söylediler. Bu şiddet gösteriyle ilgili kendi sıkıntılarımızı dile getirdik. Tabi onlar da sıkıntılarını dile getirdiler.

Haberin Devamı

Ellerimizde olan delilleri taraf farketmezsizin kendilerine ulaştırmamızı istediler.Şiddet ile ilgili görüntüleri ulaştırmamızı istediler,teminat verdiler. Nihayetinde aldığımız sonuç budur. 

BAŞBAKANLA GÖRÜŞEN SANATÇILAR AÇIKLAMA YAPTI



GEZİ PARKI’NIN İŞGAL ALTINDA TUTULMASINA MÜSADE EDECEĞİNİ SANMIYORUM

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile Taksim Dayanışması’nın sözcüleri ve sanatçılardan oluşan grup arasında Başbakanlık Resmi Konutu’nda saat 23.30’da başlayan görüşme sona erdi.

Hakime TORUN/ ANKARA, (DHA)

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Sonuç itibariyle, Türkiye bir hukuk devletidir. Gezi Parkı ile ilgili verilmiş bir yargı kararı vardır. Yargı kararları lehte çıksa bile hükümetimiz halkımızın ne düşündüğünü öğrenmek için bir halk oylamasına gidecek. İstabulluların verdiği karar bizim için son derece önemlidir. Lehte veya aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu uygulayacaktır. Zaman zaman orada orantısız güç kullananlarla ilgili duyarlılık talep edilmiştir. Zaten başından beri hükümet de aynı görüşte. Gereken inceleme başlatılmıştır. Devlet memurları suç işleme insiyatifine sahip değildir. Gezi Parkı şu anda parktır. Halk oylaması sonucu çıkıncaya kadar, burada farklı bir şey yapılmayacaktır. Sadece belli bir grubun giderek 24 saat yaşadığı bir park olmaktan derhal çıkmalıdır. Bir ağabeyleri olarak söylüyorum. Evinizde sıcak yataklarınızda yatmanız daha doğrudur. Gelen sanatçı ve temsilcilerin de görüşleri bu yöndedir. Bu gerilimin bu gerginliğin bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz. Canı yananlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gönlü kırılanlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Orada bulunan illegal örgütler için bu söylediklerim geçerli değil. Umarım bir kaç saat sonra güneş daha parlak doğar. Türkiye’nin Başbakanı 18 saatten fazla çalıştı. Yarın daha yoğun olacak. Eğer demokaratik bir ülke olmasaydı böyle olmazdı. Hükümet son derece müsamahakar davranmıştır, davranmaktadır. Hükümetin orada çok uzun boylu Gezi Parkı’nın işgal altında tutulmasına müsade edeceğini hiç sanmıyorum" dedi.

Haberin Devamı
HÜSEYİN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI

SANATÇILAR VE TAKSİM DAYANIŞMA KATILDI

Başbakanlık Resmi Konutu’nda 23.30’da başlayan görüşmeye, Taksim Dayanışma'dan TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu ve Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün ile sanatçılar Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal katıldı.

İlk heyetten sonra gelen Taksim Dayanışma'dan Derya Karadağ, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden Beyza Metin, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman da daha sonra görüşmeye dahil oldu.

Görüşmeye, Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve
Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ve Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Haberin Devamı

Ãœnlü sanatçıların EsenboÄŸa Havalimanı’ndan BaÅŸbakanlık Resmi Konutu’na taksi ile gelmeleri dikkat çekti. BaÅŸbakanlık Konutu'na sanatçıların ardından  iki taksiyle Taksim Dayanışma'dan 8 kiÅŸi daha geldi.   Â

 

Ve gözler Gezi Parkında


BAÅžBAKAN'A GECE ZÄ°YARETÄ°
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!