Deniz Baykal tanık olarak dinlenecek

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal tanık olarak dinlenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 16:56

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv Davası’nda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2’si tutuklu 13 sanıklı dava bugün görüldü. Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul’un da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanığın katıldığı davada mahkeme ara kararlarını açıkladı.

Mahkeme, sanıkların talepleri doğrultusunda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ayşegül Kibaroğlu, İsffet Temren Küçük( Yalçın Küçük’ün eski eşi ve avukatı), İrem Çiçek(Ergenekon davasının sanığı Dursun Çiçek’in kızı) ve Dilek Helvacı’nın(Ergenekon davasının sanığı Mehmet Haberal’ın avukatı) davetiye yoluyla çağırılıp tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, Balyoz davası sanıklarından Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan’ın sanık avukatlarınca hazır edilmesi durumunda tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Haberin Devamı

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Dosyanın, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın delil durumuna göre tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 11 Eylül’e ertelendi.

AVUKATLAR, BİRÇOK İSMİN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Odatv davasının tutuksuz sanıkları Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Nisan ayında 7 sayfalık bir dilekçe sundu. Dilekçede Odatv’de yapılan aramalarda “Hocadan Notlar", “Soner Bey’den Gelen", “Kılıçdaroğlu’na destek zorunlu", “Sabri Uzun" ve “Hanefi" adlı belgelerin bulunduğu belirtildi. Bu belgelerde adı geçen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Barosu Eski Başkanı Avukat Turgut Kazan, Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ile Doğu Perinçek, Balyoz davası sanığı Çetin Doğan, ile kızı Pınar Doğan ve damadı Dani Rodrik’in de aralarında bulunduğu 16 kişinin tanık olarak dinlenilmesi talep edildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!