Çocuklar yaz tatilinde çizgi filme doyacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar yaz tatilinde çizgi filme doyacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 13:15

Cuma günü okulların kapanmasıyla birlikte beyaz perdede çocuklar için hazırlanmış 8 yeni yapım vizyona girecek.

Haberin Devamı

İlk ve orta dereceli okulların bu hafta yaz tatiline girmesiyle sinema salonlarında çocuk izleyicilere yönelik yapımlarda ağırlığı artacak.
Beyaz perdede, yaz tatilinin ilk yeni filmi 21 Haziran'da vizyona girecek ABD yapımı ‘Sevimli Canavarlar Üniversitesi’ olacak. Dan Scanlon'un yönetmenliğini yaptığı animasyon, daha önce vizyona giren ‘Sevimli Canavarlar’ filminin devamı niteliğinde. ‘Mike’ ve ‘Sully’ adındaki  ikilinin "canavar olmayı öğrendikleri" üniversite günlerine dönerek, maceralarının çıkış noktası konu ediliyor.

Jules Verne karakterlerinin öyküsü

İkinci animasyon ise 28 Haziran'da vizyona girecek Peru yapımı ‘Minik Kahramanlar Macera Peşinde’ olacak. Eduardo Schuldt imzasını taşıyan ve üç boyutlu hazırlanan filmde, 4 çocuk kahramanla birlikte Fransız bilim kurgu yazarı Jules Verne'in yarattığı karakterlerin öyküsü anlatılıyor. Yapım, Fransa'yı sallayan olayların olduğu bir dönemde Jules Verne'in yarattığı bütün karakterlerin yaşadığı ancak kimsenin bunun farkında olmadığı üzerine kurgulanıyor. Fransa durulduktan sonra ülkenin yeni başkanı ve kültür bakanı, yazarın kitaplarını düzenleyerek bir kitap yapmak isterler ancak tüm karakterler ve öyküler birbirlerine karışır. Bu durumu değiştirebilecek olanlar ise sadece yetenekli 4 çocuktur. Filmin kahramanı bu grup, zamanda geriye gider ve yazarın kitaplarındaki karakterleri teker teker yerlerine koyar.

Haberin Devamı

Ödül adayı film

Animasyon türündeki filmlerin yarıştığı Annie Ödülleri'nde 2 kategoride aday gösterilen ‘Kuşlar Şehri’ de 5 Temmuz haftasında izleyicilerle buluşacak. Wayne Thornley'in yönetmenliğini üstlendiği 3 boyutlu animasyon film, ‘Zambezia’ adlı bir kuş şehrinde ve bu şehrin kraliçesi Victoria Falls döneminde geçiyor. Film kahramanı, saf ve derin bir ruha sahip genç şahin ‘Kai’, aşırı korumacı bir karaktere sahip olan babası ‘Tendai’nin gözetimi altında yaşıyor. Yapımda ‘Kai’nin, gerçek hayatı tanımak ve özgür olabilmek hayaliyle katıldığı bir kuş sürüsüyle birlikte atıldığı macera konu ediliyor.

Kahraman astronotun hikayesi

Haberin Devamı

Çocuk izleyiciler, 12 Temmuz haftasında  yönetmen Callan Brunker'in ilk filmi olan ‘Escape from Planet Earth’ü izleyebilecek. Dünyanın çok uzağındaki ‘Baab’ gezegeninde yaşayan ve bu gezegenin mavi renkli sakinlerinin ulusal kahramanı olan astronot ‘Scorch Supernova’ ile teknoloji ustası kardeşi ‘Gary'’nin hikayesi anlatılıyor. Bir çok kurtarma operasyonunu başarıyla tamamlamış olan Scorch'un, tuzağa düşürülmesi üzerine ‘Gary’, kardeşini kurtarmak için yola çıkmasını anlatıyor.

Şirinler'in Paris macerası

Dünyada en beğenilen çizgi filmler arasında olan ‘Şirinler’, Raja Gosnell yönetmenliğinde 1 Ağustos’ta ‘Şirinler 2’ adıyla izleyicilerle buluşacak. Filmin bu macerasında, sevimli mavi kahramanların baş belası olan kötü kalpli büyücü ‘Gargamel’, hayattaki tek hedefi olan kendisini çok güçlü kılacak ‘şirin özünü’ elde edebilmek için Şirinler’e benzeyen ‘Yaramazlar’ adlı yeni bir grup yaratır. Bir süre sonra ihtiyaç duyduğu ‘şirin özü’nün yapay değil, gerçek olması gerektiğini anlar. Şirine'nin bu yarattığı kötü kalpli ‘Yaramazlar’ı gerçek birer ‘Şirin’e dönüştürecek bir büyü bildiğini öğrenen ‘Gargamel’, ‘Şirine’nin peşine düşer. Onu Paris'e kaçırmayı başarır. Filmde,  Şirinler, insan dostları Patrick ve Grace ile işbirliği yaparak Şirine'yi kurtarmaya çalışırlar.

Haberin Devamı

Aynı haftada iki çizgi film vizyona girecek

Yaz tatilinde 28 Ağustos haftasında ise iki animasyon film birden vizyona girecek. Bunlardan ilki Pascal Herold'ın yönetmenliğini yaptığı 3 boyutlu film Cinderella olacak. Klasik öyküye uygun olarak başlayan animasyonda, bahtsız külkedisi, binbir güçlükle prensin verdiği baloya katılabilmek için Cinderella'ya dönüştüğü an, kendisini bir korsan filosuyla savaşırken bulur. Klasik öyküde gece yarısı eski haline dönüşmeden eve dönmek zorunda olan kahraman, bu kez gece yarısı olmadan tehlikeli korsanlar tarafından kaçırılmış yakışıklı Prens Vladimir ve Düşesi kurtarmak zorunda ve ancak bu şekilde prensine kavuşabilecektir.

Haberin Devamı

Yüksekten korkan uçak

Klay Hall'ın 3 boyutlu hazırladığı "Uçaklar" diğer film olarak gösterime girecek. Tek pervaneli küçük bir uçak olan Dusty’nin tek hayali, tasarımı buna uygun olmasa da başarılı bir akrobasi uçağı olmaktır. Yükseklik korkusu da bulanan Dusty, tüm olumsuzluklara rağmen hayalini gerçekleştirebilmek için usta donanma uçağı "Skipper"den ders almaya başlar.

Turbo

Yaz tatili döneminin son animasyon filmi "Turbo" ise 13 Eylül'de gösterime girecek. David Soren'in yönetmenliğini yaptığı filmde, en büyük hayali dünyanın en hızlı sümüklü böceği olmak olan kahramanın öyküsü anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!