Oda TV dasında güven polemiği

Güncelleme Tarihi:

Oda TV dasında güven polemiği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 12:09

ODATV Davası’nda Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile sanık Barış Terkoğlu arasında ‘güven’ diyaloğu yaşandı. Salondaki ses sisteminin çalışmaması üzerine Başkan Ekinci, "Daha önce küçük salonda yaptığımız zaman ‘ses sistemi yenileniyor’ dedik ama inanmadınız bize" dedi. Terkoğlu ise, "Zekeriya Bey(Başsavcı vekili Zekeriya Öz) yenilenmedi, dedi biz ona güvendik" karşılığını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci, "Siz bana güvenin" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın’ın sanık olarak yargılandığı Odatv davası görülmeye başlandı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2’si tutuklu 13 sanıklı duruşmaya tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı getirildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşmaya Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul’un da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Hanefi Avcı’nın "Bilgisayarlara gönderilen virüslerin geldiği mail adresi de ABD merkezli" yönündeki iddiası üzerine ABD makamlarına bu konunun sorulduğunu belirterek, "ABD makamlarından cevap geldi. Ancak gelen cevapta ABD davaya ilişkin tüm evrakları ve Avcı’nın talebinin daha da ayrıntılandırılmasını istiyor. Bu nedenle yeniden yazı yazacağız" dedi.

Haberin Devamı

Davanın başlamasının ardından duruşma salonundaki ses sisteminde sorun çıktı. Adliyenin en büyük duruşma salonda görülen davanın Başkanı Mehmet Ekinci, "Daha önce küçük salonda yaptığımız zaman ‘ses sistemi yenileniyor’ dedik ama inanmadınız bize. Yenilendi ama sistem daha da kötü oldu" diye konuştu. Başkanın bu sözleri üzerine sanık Barış Terkoğlu, "Zekeriya Bey (Başsavcı vekili Zekeriya Öz) yenilenmedi, dedi biz ona güvendik" diye cevap verdi.

Başkan Ekinci ise, "Siz bana güvenin" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!