Bursaspor'da başkan adayları projelerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bursasporda başkan adayları projelerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 09:39

Bursaspor'un 17 Haziran'da yapılması planlanan olağanüstü kongresi öncesi Bursasporlu Sanayicim ve İşadamları Derneği ile Mayıs 16 Grubu tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Başkan Adayları Projelerini Tanıtıyor" programına İlhan Uslu, Mesut Mestan, Erkan Körüstan, Hayri Yazıcı ve Muzaffer Önadım katıldı.

Efehan Otel'de düzenlenen programın ilk konuğu İlhan Uslu oldu. Uslu, konuşmasında, vefat eden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın öğrettiklerini, uygulamak, camiaya faydalı olmak ve 16 Mayıs ruhunu yaşatmak için başkan adayı olduğunu söyledi. İbrahim Yazıcı'nın, dik duruşuyla sadece Bursa'da değil Türk futbol kamuoyunun takdirini kazandığını belirten Uslu, "Biz Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimlerinde, 'Yıldırım Demirören Türk futboluna faydalı olamaz' diyerek oylamaya gitmeyecek kadar dik duruş gösteren bir adamın öğrencileriyiz" dedi.

Uslu, transfer bütçelerinin sorulması üzerine, seçilmeleri halinde teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda gerekli transferleri yapacaklarını dile getirdi. "Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimaline karşı transfer politikanız değişecek mi?" sorusunu ise Uslu, "Önce bu hukuki süreci iyi takip etmemiz gerekiyor. Ancak elbette eğer Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansını elde edersek, gerekli takviyeler yapılacak" diye yanıtladı.

Mesut Mestan

Programın ikinci konuşmacısı olan Mesut Mestan, yeşil-beyazlı kulüpte 2003 yılından beri çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığını artık bu tecrübesini kullanarak Bursaspor'a başkan olarak hizmet etmek istediğini bildirdi. Diğer adayların "şampiyonlukhayallerini gerçekleştireceğiz" dediğini anlatan Mestan, "Biz zaten bu hayali camiamıza ve taraftarımıza yaşattık. Bizim amacımız yeni büyük başarılara imza atmak" dedi. Mestan, "Teknik direktör değişikliği düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Hikmet Karaman gayet başarı. Biz 'dere geçilirken at değiştirilmez' düşüncesiyle Karaman ile devam edeceğiz" yanıtını verirken, kurumsallaşma adına profesyonellerle çalışacaklarını, kulübün kasasını finans ve maliye uzmanlarına emanet edeceklerini söyledi.

Erkan Körüstan

Başkan adaylarından Erkan Körüstan da daha önce Bursaspor'da 1 yıl başkanlık şerefini yaşamış biri olarak, yeşil-beyazlı kulübe kuruluşunun 50. yılında altın dönemini yaşatmak için yola çıktıklarını bildirdi. Kurumsallaşma adına Avrupa'nın önde gelen bir danışmanlık şirketiyle çalışacaklarını, Bursaspor için 5-10 yıllık stratejik planlar hazırlayacaklarını anlatan, "Futbol şube sorumlluğu, basın sözcülüğü ve tesislerden sorumlu yöneticilik gibi kavramları kaldırıp, bu görevleri profesyonel kadrolara devredeceğiz. Yönetim kurulumuz bu konularda sadece karar ve denetim görevi yapacak" diye konuştu.

Körüstan, teknik direktör konusundaki bir soruyu ise "Görevde olan bir teknik direktörümüz var. Hikmet Karaman ile konuşup aynı noktada buluşursak yola devam edeceğiz" diye yanıtladı. Körüstan, stat gelirlerinin Bursaspor'a kalması konusunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüştüğünü ve söz aldığını belirtti. Bursaspor bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne gidecekmiş gibi bir kadro oluşturduklarını dile getiren Körüstan, "Bursaspor'a gelir getircek projeler oluşturacağız. Ayrıca iktidar partisi tarafından desteklendiğim söyleniyor. Benim hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımın da keskin bir siyasi görüşü yok" değerlendirmesinde bulundu.

Muzaffer Önadım

Muzaffer Önadım ise Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimaline göre güçlü bir kadro oluşturacaklarını dile getirdi. Önadım, teknik direktör konusunda önce Hikmet Karaman ile görüşeceklerini, hedeflerinin aynı doğrultuda olması halinde birlikte yola devam edeceklerini belirtti. "Yıldız oyuncu transferi yapacak mısınız?" sorusunu Önadım, "Evelallah yaparız. Ben, eski Fenerbahçeli Alex ile menajeri aracılığıyla görüştüm. Şu anda Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyor" dedi.

Hayri Yazıcı

Programın son konuşmacısı olan Hayri Yazıcı ise tansiyon problemi yaşadığını belirterek kendisi adına yönetim kurulu listesinde yer alan İlhan Parseker'in projelerini anlatacağını belirtti. Yazıcı'nın yerine söz alan Parseker, Bursaspor'un kentin omurgası, temel taşı olduğunu bildirdi.Bursaspor'un kent için siyasetten ekonomiye, ticaretten sanayiye kadar her şeyi etkileyen en önemli kurum olduğunu anlatan Parseker, "Çünkü Bursaspor'un marka değeri çok önemli. Bursaspor, Bursa'nın adını dünyaya duyuran en önemli marka. O yüzden Bursa'daki hiçbir kurum ve kuruluş, 'Bursaspor'dan bana ne" dememeli, diyemez. Bursa'da yaşayan, ekmeğini suyunu içen herkes 'Bursaspor'dan bana ne' diyemez, dememeli" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!