Gezi Parkı için referandum

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkı için referandum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, 11 kişiden oluşan Gezi Parkı heyetine Topçu Kışlası için “Referandum yapalım” önerisinde bulunduğunu açıkladı. AK Parti Genel Merkezi’nde 4.5 saat süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Çelik şunları söyledi:

Haberin Devamı

SIRTINIZI DÖNMEYİN TELKİNİ

15 gündür hepimiz büyük üzüntü duyuyoruz. Meselenin ağız tadıyla halledilmesini arzu ediyoruz. Yaklaşık 4.5-5 saat süren bir toplantı yapıldı. Bu insanlar Gezi Parkı eylemlerine katılan insanlardır. Bir süre sınırlaması olmadan gözlemlerini Sayın Başbakana aktardılar. Gezi Parkı’ndaki eylemcilerinin önemli kısmının tamamen çevre duyarlığıyla hareket eden politize olmamış, çevreye duyarlı insanlar olduğunu ifade ettiler. Taksim’deki illegal örgütlerle, tahrikkar tutum sergileyenlerle beraber olmadıklarını, onları tasvip etmediklerini ifade ettiler. Sayın Başbakan’a bu gençlerin kucaklanması ve sırt dönülmemesi telkini oldu.

 

Haberin Devamı
ÇELİK’İN GEZİ PARKI AÇIKLAMALARI

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞEN TEMSİLCİLERDEN İLK AÇIKLAMA

GÖNLÜMÜZ VE KAPIMIZ AÇIK

Gayet düz, dostça, sevecen ortamda geçen bir toplantı oldu. Sayın Başbakan orantısız güç kullanan polisin suçlu bulunması halinde ceza alacağını ifade etti. Barışçı ve demokratik eylem yapan halkın taleplerinin önemli olduğunu belirtti. Takdiri de tepkisi de önemlidir halkın. İtirazlarını ifade edenlerin sesi duyulmuştur. Haklı haksız görebilirsiniz ama demokrasi böyle bir şeydir. Bundan sonra da Sayın Başbakan adına makul, meşru, mantıklı talebi olanlar için bize iletmek isteyenler için gönlümüz de kapımız da açık olacaktır. Yeter ki işin içine kırma, dökme, yıkma girmesin. Sayın Başbakan şu alternatifi de gelenlerle paylaştı. Bugünlerde bazı yazar çizerler bunu gelecek seçime kadar erteleyelim. Biz doğrusunu isterseniz bu talebi çok doğru görmüyoruz. Ülkemize zarar veriyoruz, imaja zarar veriyoruz, düşmanı sevindiriyoruz. Buna son verilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

GEZİ GÖRÜŞMESİNDEN KARELER

KARARI ÖPÜP BAŞA KOYARIZ

Sayın Başbakan şu ihtimalin gündeme getirileceğini ifade etti. Bir referandum seçeneğini ilgili kurumlara götürebiliriz. AK Parti MKYK’da bu değerlendirilir ve buradan çıkan görüşle hükümet kararı haline getirebilir. Somut sonuç şudur. Biz İstanbul halkına bunu referanduma götürebiliriz. Hangi yönde karar verilirse halkın kararı öpülüp başa konulacak bir karardır. Halkın iradesine hep saygılı olduk olacağız.

Haberin Devamı

BİR AN ÖNCE BOŞALTSINLAR

Gezi Parkı’nda şu anda eylem yapan, nöbet tutan, yatan, kalkan genç kardeşlerime sesleniyorum. Art niyetli, kötü niyetliler de olabilir ben bunları onlara söylemiyorum. Madem ki böyle bir karar alındı. Referandum seçeneği de olacaktır. Bir an önce Gezi Parkı’nın boşaltılması gerekiyor. Hayat normale dönsün ve günlerdir Taksim’de esnaf büyük zarar gördü. Yapılan müdahaleler sonucu dünya basınına yansıyan görüntüler maalesef imajla ilgili nahoş durumlar yaratıyor. Lütfen bu çağrıma ses verin, kulak verin.

BÖYLE BİR SEÇENEĞİMİZ VAR

Orada bir yayalaştırma projesi var. İşin önemli kısmı bitirildi. Mahkeme kararı da söz konusu değildir. Gezi Parkı ve Topçu Kışlası’yla ilgilidir. Bunun dışında büyük problem olduğu kanaatinde değiliz. Biz mahkeme kararı lehte de çıksa aleyhte de çıksa böyle bir seçenekten söz ediyoruz. Yargı kararı bütün idareyi bağlar.

Haberin Devamı

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ YOK

AKM referandum konusu değildir. AKM depreme karşı dayanıksız olduğu için çökme tehlikesi vardır. AKM tarihi bir yapı değil tescilli bir eser değildir. Son derece kasvetli AKM adına da layık olan bina değildir. Belki proje yarışması açarak Taksim’e yakışan bir AKM yapılabilir. Yelkenleri şişirme gayretinde olanlar olduğunu biliyoruz. Birinin menfaati, birinin ideolojik emeli için bu ülkenin daha fazla bütün olarak kaybetmesine göz yummayız.

DİKTATÖRLÜK OLSA YAPILAMAZ

Eğer Türkiye bir diktatörlük olsaydı bu eylemler yapılamazdı. Yapılsa bile Allah göstermesin işin şekli çok farklı olurdu. Bugüne kadar tabii ki polisin bazı müdahaleleri var. Bu müdahaleler esnasında gönlü incinen, bedeni incinen insanlarımız var. Herkesin ağzının tadı yerine gelsin, kimse gaza gelmesin gaz da yemesin. İnsanlar birbirine başka türlü gözle bakmasın.

Haberin Devamı

HİÇBİR SEÇENEKTEN KAÇMAYIZ

Batıdaki uygulama hangi ilçedeyse orada olur. İstanbul’un tamamında da yapılabilir halka giderken hiçbir seçenekten kaçmayız. Sadece Beyoğlu derlerse biz ona da varız. Biz halka soru sorulmasından rahatsız olmayız. Halkın AK Parti’nin tezlerinin yanında olacağını düşünüyoruz ama öteki türlüsünü de öpüp başımıza koyacağız.”

HEYET 11 KİŞİ

Başbakan'ın görüştüğü heyet 11 kişiden oluşuyor. Heyette, Gezi Parkı’nda ilk günden bu yana yer alan ve destek veren, öğrenci ve akademisyenler de bulunuyor. Başbakanın danışmanları, heyetteki isimleri tek tek telefonla arayarak, “Başbakan, olayları birinci ağızdan dinlemek için sizinle görüşmek istiyor” diyerek görüşmeyi ayarladılar. Aranan kişilerin büyük çoğunluğu bu daveti kabul ederken, bazı isimler ise davete olumsuz yanıt verdi.

BAŞBAKAN GEZİ PARKI HEYETİNİ KABUL ETTİ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!