Dünya televizyonları Erdoğan'ın konuşmasını veriyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya televizyonları Erdoğanın konuşmasını veriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 12:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki konuşmasını dünya televizyonları da yakından takip etti.

Haberin Devamı

Başta CNN International, BBC, El Cezire ve Euronews olmak üzere birçok uluslararası haber kanalı, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasına sık sık canlı bağlantı yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları simultane tercüme ile izleyicilere aktarıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Dünya televizyonları Erdoğanın konuşmasını veriyor

CNN International, BBC, El Cezire ve Euronews Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını zaman zaman canlı yayınladı

Haberin Devamı

DIŞ BASIN: ERDOĞAN PROTESTOCULARLA GÖRÜŞECEK
Gonca YAĞCI-LONDRA (DHA)

Dünya basını da yaklaşık iki haftadır devam eden Gezi Parkı protestolarını yakından takip etmeyi sürdürüyor. Gazeteler, bugünkü haberlerinde sabahki polis müdahalesine yer verirken, Başbakan Erdoğan’ın ilk kez protestocularla masaya oturmayı kabul ettiğine de dikkat çekti.

FINANCIAL TIMES: POLİS TAKSİM MEYDANI’NA GİRDİ
Gazete, yüzlerce polisin sabah erken saatlerde Taksim’e gelerek yaklaşık iki haftadır eylemlerine devam eden göstericilere müdahale ettiğini yazdı. Polisin Gezi Parkı’ndaki çadırlara müdahale etmeyeceklerini açıkladıklarını aktaran gazete, sadece Atatürk Kültür Merkezi’ne asılan afişleri ve barikatları kaldırdıklarını belirtti. Protestocuları ‘çapulcu’ diye nitelendiren Başbakan’ın çarşamba günü eylemcilerin temsilcileriyle bir görüşme yapacağını da aktaran gazete, günlerdir tartışmalara konu olan alkol yasasının da dün Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını yazdı.

DAILY TELEGRAPH: POLİS BARİKATLARI YIKIYOR
İngiliz Daily Telegraph gazetesi, polisin gaz maskeleri ile protestocuları yaklaşık iki haftadır bulundukları Taksim Meydanı’ndan uzaklaştırdığını yazdı. Gazete ayrıca bu hareketin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan Erdoğan’ın protestocuların liderleriyle çarşamba günü görüşecek açıklamasının hemen ardından geldiğine dikkat çekti.

WASHINGTON POST: TÜRKİYE’DEKİ PROTESTOLAR ERDOĞAN İLE OBAMA’NIN İLİŞKİNİ TEST EDİYOR
Hükümetin protestoculara karşı gösterdiği sert tepkinin Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasındaki yakın ilişkiyi test edebileceğini savunan gazete, Türkiye’nin ABD için bölgede çok önemli bir müttefik olduğunu yazdı. İnatçı liderliği ile bilinen Erdoğan’ın pazar günü AK Parti destekçilerine hitaben yaptığı konuşmalarda, Başbakan’ın protestoculara sabrının taştığını, hükümete saygı duymayanların ise bunun hesabını vereceğini söylediğini aktardı.

GUARDIAN: BAŞBAKAN GEZİ PARKI PROTESTOCULARI İLE BULUŞACAK
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın protestocularla buluşacağını yazan Guardian, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın daha fazla kanun dışı hareketleri hoş karşılamayacakları uyarısı yaptığına vurgu yaptı.

BBC: BAŞBAKAN PROTESTOCULARLA GÖRÜŞECEK
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Erdoğan’ın Çarşamba günü protestocuların liderleri ile bir araya geleceğini yazdı. Başbakan’ın protestoculara karşı ağır önlemler aldığına dikkat çeken BBC, Gezi Parkı’ndaki gösterilerin 11’inci gününe girerken protestocuların Taksim Meydanı’nın büyük bir bölümünü kontrol altında tuttuklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!