YKM’ye özel denetçi istendi

Güncelleme Tarihi:

YKM’ye özel denetçi istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

YKM’nin yüzde 63’ünün 190 milyon liraya Cem Boyner’e satılmasına karşı çıkan merhum Nuri Güven’in iki kızından Gülay Tan ile damadı ve torunu, şirkete özel denetçi atanması için dava açtı.

Haberin Devamı

Şirkette yüzde 37’lik hisseye sahip oldukları halde kendilerine bilgi verilmediğini ve şirketin satılmadan önce kâr ettiği halde bu yıl 7.5 milyon lira zarar ettiğini iddia eden Tan Ailesi, ‘YKM’nin 2011 yılı kârı 71 bin lira iken bu sene 7.5 milyon lira zarar beyan etmesi, hangi şartlar altında gerçekleşmiştir? YKM’den Boyner AŞ’ye ve Boyner Grubu’nun diğer şirketlerine kazanç aktarımı olmuş mudur? Azınlık hisseye sahip Gülay Tan, Safvet Oral Tan, Fethi Saruhan ve Harun Tan’ın huzur hakları ile işçilik alacakları niçin ödenmemiştir?’ gibi soruların, şirkete atanacak denetçi tarafından cevaplandırılmasını istediler.

DAVA ÜSTÜNE DAVA

Halen 32 ilde 65 mağazası ve 5 bine yakın çalışanı bulunan YKM’nin (Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Tic. AŞ) yüzde 63’lük hissesi, 190 milyon liraya Cem Boyner’e satılmıştı. Nuri Güven’in iki kızından Gülay Tan ile Ebru Şallı’nın kocası oğlu Harun Tan, diğer oğlu Fethi Saruhan Tan ve Safvet Oral Tan satışa karşı çıktı. Gülay Tan, hisselerini satan kız kardeşi Lale Güven Tuğlu ile Boyner Mağazacılık’a dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!