Çadır kentte şenlik var

Güncelleme Tarihi:

Çadır kentte şenlik var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

TAKSİM Gezi Parkı protestolarına destek verenler, Gündoğdu meydanı’nda cadır kent oluşturdu.

Haberin Devamı

 Çavdırlardaki gençlere vatandaşlar, çevredeki işyermleri yiyecek ve içecek ikram ediyor. Sınavlara hazırlanan, kitap okuyan, gitar eşliğinde direniş şarkıları söyleyen gençler renkli görüntüler oluşturuyor, ancak, “Biz burada tatil yapmıyoruz, ülkemizin geleceği için direnişteyiz” mesajları veriyor. Eylemlerin başladığı ilk gece kurdukları çadırları polisin söküp denize attdığını öne süren gençler, aynı endişeyi yaşadıkları için nöbet tuttuklarını dile getiriyor.

Çadır kentte şenlik var

Protestocuların en değer verdikleri yermerden birisi de seyyar kütüphaneleri. Vatandaşların evlerinden getirdikleri kitaplar burada biriktiriliyor ve okunuyor. Birbirinden ilginç pankartlar taşıyan eylemciler, sosyal medya mesajları yüzünden 38 kişinin gözaltına alınnmasına da renkli tepki gösterdi. Tweetter simgesi mavi kuş demir kafese konruldu, zaman zaman alanda dolaştırıldı.

Haberin Devamı

Çadır kentte şenlik var

Lozan Kapısı onarılıyor

Öte yandan geçen pazartesi gecesindeki gösteriler sırasında eylemcilerin arasına karışan bazı kişilerin ateşe verdiği, Kültürpark Lozan Kapısı ve bilet gişesi de onarılıyor, duvarlara yazılan sloganlar temizleniyor

Çadır kentte şenlik var

Maske var düdük var

Bu arada eylemlerin ana yerlerinden olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde de yollar solganlarla doldu. Cadde açıkhava kütüphanesine dönüşürken, kurulan tezgahlarda maskeler, bayraklar, şapkalar, tişörtler satılıyor.

Çadır kentte şenlik var


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!