Bilardocular çözüm süreci için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Bilardocular çözüm süreci için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 14:56

Türkiye Bilardo Şampiyonası’nın 2. etabı, 10 Haziran'da "Barış ve Kardeşlik Kupası" adıyla Diyarbakır'da başlayacak.

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası’nın 2. etabı, 10 Haziran'da "Barış ve Kardeşlik Kupası" adıyla Diyarbakır'da başlayacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesinin sponsorluğunda TBF tarafından 10 Haziran'da Türkiye Şampiyonasının 2. etabı "Barış ve Kardeşlik Kupası" adıyla Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.

TBF Başkanı Uğur Kurugöllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürece katkı sunmak amacıyla şampiyonanın 2. etabını Diyarbakır'da gerçekleştireceklerini söyledi. Şampiyona için 600 kişilik kafile ile Diyarbakır'a gelmeyi planladıklarını ancak konaklamada sıkıntısı çekince sporcu sayısını 300'e indirdiklerini ifade eden Kurugöllü, "İl temsilcimiz otellerin dolu, bazı misafirhanelerde ise sıkıntı olduğu söyleyince sporcu sayısını yarıya indirdik. Bazı branşları iptal ettik. Onlar daha sonra yapılacak. Bayanlar, 8 top, 9 top, 10 top, 14 1 branşları daha sonra düzenlenecek" diye konuştu.

Kurugöllü, şampiyonanın 2. etabının büyükler, gençler ve artistik branşlarında düzenleneceğini anlatarak, dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren bilardocuların Diyarbakır'a geleceğine dikkat çekti. Müsabakalarda son derece güzel maçların olacağına inandığını aktaran Kurugöllü, şöyle devam etti:

"Sporcular, barışın simgesi olan beyaz kurdele ile müsabakalara çıkacak. Sporcularımız göğüslerine beyaz kurdele takacak. Şampiyonada derece girenler yılsonunda dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışacak. Çözüm ve barış sürecine sporla destek vereceğiz. Şampiyonada, dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceleri bulunan Lütfi Cenet, Tayfun Taşdemir, Adnan Yüksel, Murat Bahri Çoklu, Can Çapak, Ömer Karakurt, Serdar Gümüş gibi bütün elit sporcularımız yer alacak. Güzel bir faaliyet olacak." Kurugöllü, şampiyonanın 16 Haziran'da sona ereceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!