İlk finalist Nadal

Güncelleme Tarihi:

İlk finalist Nadal
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 18:55

Fransa Açık'ta Erkeler Yarı Finalin'de karşılaşan Rafael Nadal ile Djokovic'in mücadelesinde kazanan Nadal, ilk finalist oldu.

Haberin Devamı

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) yapılan tek erkekler yarı final maçında, son 3 yılın şampiyonu İspanyol Rafael Nadal, 1 numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic'i 3-2 yenerek, 8'inci kez finale yükseldi.

Paris'te düzenlenen 112'nci Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın 13. günü, tek erkeklerde yarı finale kalan raketlerin mücadelesine sahne oldu. Finale yükselecek ilk tenisçinin belirleneceği maçta, geçen yılın finalistleri 1 numaralı seri başı Novak Djokovic ile 3 numaralı seri başı Rafael Nadal karşılaştı.

Üst düzey savunma yapan iki tenisçinin karşı karşıya geldiği maçın ilk altı oyunu, 3-3 eşitlikle geçildi. 7. oyunda maçın ilk servis kırma şansını yakalayan Nadal, üçüncü denemesinde bunu başardı. Nadal, sonraki servis oyununu da sıfıra karşı kazanarak, güven tazeledi. (5-3) Djokovic'in servis oyunundan sonra set için servis kullanan Nadal, 51 dakika süren ilk seti 6-4 aldı ve durumu 1-0'a getirdi. Nadal, birinci sette, ilk servislerinden yüzde 80 oranında puan çıkardı.

İlk seti kazanmanın zihinsel üstünlüğüyle ikinci sete başlayan Nadal, Sırp tenisçinin servisini, 5. oyunda bir kez daha kırdı ve 3-2 öne geçti. Dünya 1 numarası Djokovic, ilk kez servis kırma şansı yakaladığı oyunu kazandı ve dengeyi lehine çevirdi. (3-3) Sekizinci oyunda, skor berabereyken, İspanyol tenisçinin çift hatasıyla bir servis kırma puanı daha elde eden Djokovic, seti 5-3'e getirdi. İlk sete nazaran daha iyi servis atan Djokovic, seti 6-3 kazandı ve skoru eşitledi (1-1).

Nadal, üçüncü setin, 21 vuruşluk ralliyle başlayan ilk puanını, devamında ise zorlandığı ilk oyununu kazandı (1-0). 30-0 başladığı servis oyununda art arda basit hatalar yapan Djokovic, servsinin kırılmasına engel olamayınca 2-0 geriye düştü. Oyunda üstünlüğü tamamen ele geçiren Nadal, 4. oyunda ikinci kez servis kırdıktan sonra servis oyununu da alarak, rakibine 5-0'lık üstünlük kurdu. Nadal, tamamen domine ettiği üçüncü sette Djokovic'e 6-1 üstünlük sağladı ve karşılaşmada 2-1 öne geçti. Üçüncü sette Djokovic, ilk servislerinin yalnızca yüzde 32'sinde isabet kaydetti.

Dördüncü setin ilk altı oyunu 3-3 eşitlikle geçildi. Nadal, 7, Djokovic ise 8. oyunda servis kırdı. Nadal, 11. oyunda çok sayıda basit hata yapan Djokovic'in servisini ikinci defa kırdı. Djokovic, Nadal'ın maç için kullandığı servisini kırınca, setin kazananını belirlemek için "tie break"e gidildi. "Tie break"te "forehand"leri ve file önünde kazandığı puanlarla etkili olan dünyanın 1 numarası, 7-3'lük skorla maçı final setine taşıdı.

Djokovic'in fileye teması, maçı kaybetmesine neden oldu

Geriden gelmenin verdiği motivasyonla beşinci sete de hızlı bir giriş yapan Djokovic, Nadal'ın servis kullandığı ilk oyunu aldıktan sonra servis oyununa da tutunarak, bir servis kırmalık avantaj sağladı. (2-0) Sonraki beş oyun karşılıklı kazanılan servis oyunlarıyla geçildi. (4-3) Djokovic'in servis kullandığı 8. oyunda kortlarda az rastlanan bir olay yaşandı. Oyunda durum 40-40 iken Nadal'ın, çaresizce karşı sahaya geçirmek için vurduğu topu filede yakalayıp çok rahat bir voleyle karşı sahaya gönderen Djokovic, fileye temas edince hakem, puanı rakibe verdi. Puanı kurtaran Djokovic yine de servisinin kırılmasına engel olamadı. (4-4)
Stresli geçen ve iki tenisçinin büyük mücadelesine sahne olan final setinin 16. oyununda servis kıran Nadal, 82 dakikalık seti 9-7, 4 saat 40 dakika süren maçı da 3-2 kazanarak, kariyerinde 8'inci kez Roland Garros finaline yükseldi.

Nadal, bu sonuçla Djokovic ile arasındaki 35'inci randevuda 20'nci, toprak zemindeki 16'ncı karşılaşmada ise 13'üncü galibiyetini elde etti. Fransa Açık'ı 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 ve 2012'de kazanan, “toprak kortun kralı” ilan edilen Nadal, pazar günü yapılacak final maçında 8'nci şampiyonluğu için yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!