Shopping Fest “Angaralı” olsun

Güncelleme Tarihi:

Shopping Fest “Angaralı” olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, Ankara Alışveriş Festivali’nde sahne alacak sanatçıların İstanbul’dan geldiğini belirterek, “Ankara’da albümleri yüz binler satan yerel sanatçıların da bu organizasyonda yer almaları gerekirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, bu yıl ikinci kez düzenlenecek Ankara Shopping Fest (Alışveriş Festivali) kapsamında başkentte konser verecek sanatçıların İstanbul’dan gelmesine tepki göstererek, Ankara’nın yerel sanatçılarına da yer verilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, festival kapsamından sembolik de olsa Ankaralı bir yerel sanatçıya yer verilmediğine dikkati çekerek, “Ankara’da albümleri yüz binler satan yerel sanatçıların bu organizasyonda yer almaları gerekirdi” dedi.

ANKARALI NAMIK, ÇUBUKLU YAŞAR YOK

Festivalin, Ankara’nın tanıtımına, vizyonuna, markalaşmasına büyük katkı sağladığını belirten Yıldız,  “Milyonlarca bütçeyle bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin, bu yıl da İstanbul’un yüzünü güldüreceğini” ifade ederek, şunları dile getirdi:
“Ankara esnafından kesilen paralar ve vergilerle oluşturulan bütçenin bir kısmının Ankara yerel basınına ve sanatçılarına harcanması daha pozitif ve adil olur.  Ankara’da albümleri yüz binler satan yerel sanatçıların da bu organizasyonda yer almaları gerekirdi. Ankaralı Namık, Çubuklu Yaşar, Oğuz Yılmaz, Güdüllü Ergün gibi Ankaralı sanatçılar da festivalde başkentin radyolarında en fazla dinlenen ve istek alan isimler olarak sahne almalıydı.”

Haberin Devamı

PARA ANKARALILARIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Yıldız,  Ankara Radyosu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı korosundaki sanatçıların da festival kapsamında konser verebileceğini belirterek, İstanbul’dan gelen sanatçılara verilen astronomik paraların Ankaralıların cebinden çıkacağına ve oluşturulan bütçenin Ankara dışına harcanması hususunda da kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğine işaret etti.

FESTİVALDE 46 KONSER VAR

Yaşanan olaylardan dolayı 14 Haziran- 7 Temmuz tarihlerine ertelenen festival, 13 Haziran’da Kentpark’ta Amerikalı model Emiliy DiDonato’nun gonga vurmasıyla başlayacak. Festivalde Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu da sahne alacak. Konser verecek diğer isimler ise şöyle:
14 Haziran’da  Demet Akalın ve Rafet El Roman, 15 Haziran’da Seda Sayan ile İsmail Türüt, 16 Haziran’da Hülya Avşar ile Tan, 17 Haziran’da Niran Ünsal ile Haktan, 18 Haziran’da Yıldız Tilbe ve Ferhat Göçer, 19 Haziran’da Bengü ile Mustafa Ceceli, 20 Haziran’da   Sevcan Orhan ve Alişan, 21 Haziran’da Emre Aydın, 22 Haziran’da Murat Boz,  23 Haziran’da Ahmet Özhan, 24 Haziran’da Gülben Ergen ile Berksan,  25 Haziran’da Gülşen ve Kubat, 26 Haziran’da Ajda Pekkan, 27 Haziran’da Yolca Lodi ve Murat Dalkılıç,  28 Haziran’da Nilüfer ve Burhan Öçal,  29 Haziran’da Pınar Dilşeker Ümit Besen ve Ahmet Selçuk İlhan, 30 Haziran’da Ebru Gündeş, 1 Temmuz’da Karaca ve Soner Sarıkabadayı, 2 Temmuz’da Linet ve Halil Sezai, 3 Temmuz’da Serdar Ortaç, 4 Temmuz’da 90’lar Partisi kapsamında Burak Kut, Ferda Anıl Yarkın, Sibel Alaş, Reyhan Karaca, Harun Kolçak ve Eda-Metin Özülkü sahne alacak. Festivalin son konserini ise 5 Temmuz’da Ziynet Sali ve Gökhan Tepe gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!