Bezmi Alem Valide Sultan Camii'deki iddialara imamdan cevap

Güncelleme Tarihi:

Bezmi Alem Valide Sultan Camiideki iddialara imamdan cevap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 14:17

Gezi Parkı protestoları sırasında güvenlik güçleri ile eylemcilar arasında yaşanan olaylar sırasında Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii bir ilkyardım merkezine dönüştürüldü. Ancak o gün için ortaya ilginç iddialar atıldı. Caminin imamı ise yaşananları tüm gerçekliğiyle anlattı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, yaralılar için revire dönüştürülen, Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Cami'ne göstericiler ayakkabılarıyla girmiş, içeride bira içmişlerdi. Ancak camide bulunan göstericiler, yaralıları taşımak dışında içeri gösterici zaten alınmadığını, camide sadece sağlık görevlilerinin ve doktorların bulunduğunu söyledi.

Cami  imam ise yaşananları şöyle anlattı: “Polisin kovaladığı büyük bir grup kapıları zorlayarak içeri girdi. Engellemeye, kapıyı kapatmaya çalıştık ama başaramadık. Bu iki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı. Caminin içindeki kameralar kırıldı. Grupla polis arasında arabuluculuk yaptım. Polisin çekilmesini sağlayıp grubun dışarı çıkmasına yardımcı oldum. Lütfen bu olaylar bitsin. Sükunet gelsin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!