Silah kazasında ölen asker toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Silah kazasında ölen asker toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 14:03

İSTANBUL’da vatani görevini yaparken silah kazası sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölen, kısa dönem askerlik yapan 1.5 aylık er, 27 yaşındaki Sinan Varlı, memleketi Ankara’nın Beypazarı ilçesinde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin 4 yıllık İşletme Fakültesi’nden 1 yıl önce mezun olduktan sonra girdiği yedek subay sınavını kazanamayan Sinan Varlı, 1,5 ay önce 20 Mayıs’ta kısa dönem ve Jandarma er olarak Kütahya’daki birliğine teslim oldu. 1 aylık acemi birliğini tamamladıktan sonra bir hafta süreyle memleketi Beypazarı’nda izin yapan Varlı, 1 hafta önce İstanbul’da Sancaktepe İlçe Jandarma Karakolu’nda usta birliğine teslim oldu. Er Sinan Varlı kurtarılamadığına ilişkin haber Beypazarı’na ulaştırıldı. Yapılan otopsi sonrası Varlı’nın cenazesi dün akşam ilçeye getirilirken, Beypazarı Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, ailesinin oturduğu Kurtuluş Mahallesi’ndeki evine giderek acı haberi aileye verdi.

Evin tek erkek çocuklarını kaybeden ve 2 kızı bulunan anne Ayşe ile Baba Mehmet Varlı, oğullarının ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu, sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren baba Varlı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Cenazeye Beypazarı Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, subay ve astsubaylarla askerler katıldı. Varlı’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi Beypazarı Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!