Gündüz sohbet gece savaş

Güncelleme Tarihi:

Gündüz sohbet gece savaş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

Ankara Güvenpark’ta Gezi eylemlerine destek için toplanan, çoğunluğunu liselilerin oluşturduğu 300-400 kişilik grup ile polis arasında bu kez diyalog hâkimdi.

Haberin Devamı

Polis, biber gazı sıkmadığı gruba, “Allah aşkına dağılın. Sizi taş atmadan, gaz sıkmadan güzellikle ikna etmeye çalışıyoruz. Aranızda provokatörler var. Şu anda okulunuzda olmanız gerekiyor” anonsları yaptı. Bu sözlere eylemciler İstiklal Marşı okuyarak karşılık verdi. “Her yer Taksim her yer direniş”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları atan eylemciler ve polisler karşılıklı oturup dinlendi. Daha sonra iki grup sohbet etti.

İSTANBUL'DA GEZİ PARKI EYLEMİNİN 8.GÜNÜ / FOTO-GALERİ

GECE ÇATIŞTILAR

Gündüz yaşanan bu birliktelik gece polisin müdahalesiyle yerini gerginliğe bıraktı. Geç saatlerde polis kalabalığı “Bu saate kadar hiçbir şekilde müdahale etmedik. Lütfen siz de anlayışlı olun sakin bir şekilde dağılın” diye uyardı. Kalabalıktan bazı kişiler ise polise şişe ve taş attı. Polis, gaz bombaları ile gruba müdahale etti. Geri çekilen gruplar yollarda ateş yakarak barikat kurdu..


Gece savaş

Haberin Devamı

TAKSİM Gezi Parkı eylemleri gündüz olaysız gece çatışmalı geçti. İstanbul Dolmabahçe’de akşam polisle göstericiler arasında sağlanan uzlaşma gece bozuldu. Taksim’den gelip Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne gitmek isteyen göstericiler “Dağılın” uyarısını dikkate almayınca polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grupla polis arasındaki çatışmalar çıktı. Çatışmalar saatlerce sürdü. Gazi Mahallesi’nde de 2 bin kişi, tencere ve tavalara vurarak Gazi Polis Merkezi’ne yürüdü. Gruba çevik kuvvet polisleri ve TOMA’larla müdahale edildi. Daha sonra bir araya gelen grup ateş yakarak barikat kurdu.

DÜN GECE 65 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve 9 gündür devam eden olaylarda dün gece İstanbul’da 65 kişi gözaltına alındı. Beşiktaş’ta gözaltına alınan göstericilerle birlikte İstanbul’da olaylarla ilgili toplam gözaltına alınan gösterici sayısı 422’ye ulaştı. 422 göstericiden 281’i serbest bırakılırken, önceki gece gözaltına alınan 76 gösterici bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Gece gözaltına alınan 65 göstericinin işlemlerine ise devam ediliyor.

Haberin Devamı

TUNCELİ DE KARIŞTI

Tunceli’de protesto gösterilerinin üçüncü akşamında olaylar çıktı. Barikat kurup ateş yakan grup, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ni de taş yağmuruna tuttu. Polis, göstericilere müdahale etti. Polis, bu kez Devlet Hastanesi’nin bulunduğu caddede göstericilere biber gazıyla müdahalede bulunup dağıttı. Atılan gaz bombaları hastanedeki bir çok hasta, hasta yakını ve sağlık personeline de etkilendi.

ADANA’DA MÜDAHALE

Adana’da akşam saatlerinde Atatürk Parkı’nda toplanan 3 bin kişi yürüyüşe geçti. Bazı göstericiler, AK Parti İl Başkanlığı’na taş ve bira şişesi attı. Olaylar büyümeden önlenirken bir grup, tekrar AK Parti binasına yürümek istedi. Grup, TOMA destekli müdahale edildi. 7 kişi gözaltına alındı. Gösteriler sırasında bir kişinin havaya ateş açması panik yarattı.

Haberin Devamı

Halkı isyana teşvik gözaltısı

İZMİR’de 5 gündür süren eylemlerde sosyal medyada halkı isyana teşvik ettikleri ve propaganda yaptıkları ileri sürülen 26 kişi gözaltına alındı. Polisin 38 adrese yaptığı baskınlarda yakalananlar emniyete götürüldü.

İSTANBUL’daki gösterilerinde gözaltına alınan 937 kişiden 570’i savcılığın “Görüntü ve fotoğrafı olmayanları bırakın” talimatının ardından ailelerine teslim edildi. Ailelerle konuşan polis müdürleri ise “Gösteriler amacına ulaştı. Ancak bu saatten sonra şiddet olayları içermeye başladı. Çocuklarınızı uzak tutun” tavsiyesinde bulundu.

ESKİŞEHİR’de çoğunluğu üniversite öğrencisi bir grup, çadırlar kurup, evlerinden getirdikleri kanepe ve koltukları koydukları yolu trafiğe kapattı. Çadırların üzerine de ‘Rahatsız etmeyin direniş var’ yazıldı. DHA

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!