Eşini öldürdü, müebbet hapse mahkum oldu

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldürdü, müebbet hapse mahkum oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 16:55

İstanbul Kadıköy’de eşini bıçaklayarak öldüren İsmail Perktaş’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 5. celsesinde karar çıktı. Pektaş, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

"BU SUÇU İŞLEYECEK İNSAN DEĞİLİM"

Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İsmail Perktaş ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan sanık İsmail Perktaş, “Eşim her gün bir bahane yaratıp kavga çıkartıyordu, ben ise kavgalardan kaçıyordum. Olay gününe kadar kimseye zarar vermedim. Bir anda şuurumu kaybettim. Pişmanım. Ben bu suçu işleyecek bir insan değilim" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık İsmail Perktaş’a, eşi Mutlu Perktaş’ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Tahrik indirimi uygulamayan mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi hali ve pişman olmuş halini göz önüne alarak, İsmail Perktaş’ı ‘müebbet hapis’ cezasına çarptırdı.

"TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMALI"

Mahkeme Başkanı Nihat Köseoğlu ise, ‘tahrik indirimi’ uygulanmaması durumuna muhalefet şerhi koydu. Başkan Köseoğlu, olaydan önce Mutlu Perktaş’ın eşine hakaret edip tehditlerde bulunduğunu belirterek, “Maktulün sanığa tokat atarak onu aşağıladığı ve haksız eylemlerde bulunduğu anlaşılarak sanık lehine ‘tahrik indirimi’ gerektiği görüşündeyim" dedi.

"TEKERLEKLİ SANDALYEDE OLDUĞU İÇİN…"

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, ticaretle uğraşan İsmail Perktaş (65), olaydan 3 ay önce evlendiği Mutlu Perktaş (43) ile tartışmaya başladı. İkili arasındaki tartışma şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında İsmail Perktaş, mutfaktan aldığı bıçakla eşini 4 yerinden bıçakladı. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kasım ayında hazırlanan iddianamede, İsmail Perktaş’ın eşini iterek yere düşürdüğünün ve darp ettiği ifade edildi. İddianamede ayrıca, eşini bıçakladığı sırada maktulün annesinin tekerlekli sandalyede olduğu için olaya müdahale edemediği belirtildi. İsmail Perktaş hakkında ‘Yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!