Sabancı Holding'den AKM açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Holdingden AKM açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 18:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'AKM inşallah yıkılacak' açıklamasının ardından, AKM'nin yenileme çalışmaları için 30 milyon TL katkı sağlayan Sabancı Holding açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yılan hikâyesine dönen yenileme projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, projeyi yürüten Yeni Yapı ve Taca İnşaat’a, geçen perşembe günü gönderilen bir faks mesajındaki talimatla “ikinci bir emre kadar” durdurulmuştu.

Şubat 2012’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile arasında Atatürk Kültür Merkezi’nin restore işlemlerine dair mutakabat imzalayan ve yenileme çalışmalarına 30 milyon liralık katkı sağlayan Sabancı Holding, dün medyadan gelen sorular üzerine şu açıklamayı yaptı: “Sabancı Holding olarak, Kültür Bakanlığı ile yaptığımız protokol, Atatürk Kültür Merkezi’nin sadece restorasyonunu kapsamaktadır.”



"AKM'Yİ İNŞALLAH YIKACAĞIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı için yapılan protestoları eleştirirken, Taksim’e Topçu Kışlası’nın yanında iki proje daha yapılacağını belirtmiş ardından “AKM inşallah yıkılacak. Muhteşem bir opera olarak kültür merkezi yapacağız. Evet, cami de yapacağız. Ben bunun iznini gidip de birkaç çapulcudan alacak değilim” açıklaması yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!