İzmir soruyor: Kim bu sopalılar?

Güncelleme Tarihi:

İzmir soruyor: Kim bu sopalılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 00:00

İZMİR’DE önceki gün en şiddetli olaylar Alsancak’ta yaşandı.

Haberin Devamı

Polisin akşam üzeri başlattığı müdahale sonrası sokaklar gaza boğuldu. Sabahın ilk ışıklarına kadar müdahale aralıksız devam ederken, İzmir’de en çok, polisin arkasından göstericilere saldıran sopalı kişilerin kim olduğu konuşuluyor. Polis, göstericilerin arasına gaz attıktan sonra, kalabalığa çivili sopalarla saldıran kişilerin kim olduğu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Elinde belge olanlar

İzmir Barosu da kentteki olaylarla ilgili yaptığı basın açıklamasında eli sopalı kişilere dikkat çekti. Baro Başkanı Sema Pekdaş, “Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Bu kişiler tespit edilip haklarında soruşturma başlatılmalı. Eğer polis ise de idari işlem yapılmalı. Baroda bu konuyla ilgili İnsan Hakları Merkezi’nde birim oluşturduk. Buna ilişkin ellerinde bilgi belge olanlar bize müracaat etmeli. Baro olarak yapacağımız suç duyurusunda şikayette bulunacağız. Ya da kişilerin kendileri de bizim aracılığımızla şikayette bulunabilir. Hukuki açıdan girişimde bulunacağız. Bu görüntüler tamamen hukuka ve insan haklarına aykırıdır” dedi.

Haberin Devamı

Vekilden Bakan’a soru

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “İzmir’deki gösterilerde ortaya çıkan ve birçok yurttaşımız tarafından tarafımıza ihbar edilen bir grup koyu renk tişörtlü, şapkalı ve polislerin arkasında yürüdüğü iddia edilen ve gösteri hakkını kullanan gençlerimizi darp eden eli sopalı kişiler kimlerdir” diye sordu.
Çıray, şu sorulara yanıt istedi: “Bu provokatörler hangi cesaretle polislerin arkasına saklanarak saldırmışlardır? Bunları koruyup kollayan polisler var mıdır? Varsa bunlar hakkında işlem yapıldı mı? Yeni Asır Gazetesi’ne saldıran ve orada çalışan basın emekçilerinin yaşamını tehdit eden saldırgan provokatörler yakalandı mı? Kimlikleri tespit edildi mi? Yakalanamadılarsa neden? AKP il binasını yakanlar kimlerdir? Kimlikleri tespit edildi mi? Yakalanmadılarsa neden? İzmir’de bir emniyet zaafı ve kötü yönetimi olduğu açıktır. Bu konuda bir soruşturma düşünüyor musunuz?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!