Bezmi Alem Valide Sultan Camisi revire döndü

Güncelleme Tarihi:

Bezmi Alem Valide Sultan Camisi revire döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 00:36

İstanbul’daki gerginlik dün gece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinin bulunduğu Beşiktaş’ta devam etti. Bir grubun taşlı saldırısı sonucu vapur iskelesine doğru çekilen polis, eylemci sayısı artınca müdahale etti. Gösterilerde yaralananlar, Beşiktaş'ta bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne getirildi. Camiye gelen çok sayıda gönüllü sağlık personeli, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Ankara'daki olaylarda da eylemciler Başbakanlığa yürümek istediler. Çıkan olaylarda 500 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da birçok ilçede Taksim ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Haberin Devamı

YARALILAR CAMİYE SIĞINDI / FOTO GALERİ

Dolmabahçe tarafından gelen 100 kişilik yüzleri maskeli grup, Beşiktaş’ta Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde bekleyen TOMA aracına ve Çevik Kuvvet ekibine taş attı. Polis ekipleri vapur iskelesine doğru geri çekildi. Göstericiler taş atmaya devam ederken, Dolmabahçe üzerinden Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen grupla karıştı. Sayıları artan göstericiler polise taş atmayı sürdürünce biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Eylemciler, Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde görüntü almaya çalışan basın mensuplarına da taşlarla saldırdı. Göstericiler Barbaros Bulvarı ve İnönü Stadı önünde çift taraflı caddeyi ulaşıma kapattılar. Bazı göstericiler, barikat oluşturmak için  TIR’ları da kullandılar. Yaralanan göstericiler Dolmabahçe Sarayı’nın yanındaki Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ne götürülerek, doktor kontrolünden geçirildi ve yaraları sarıldı.

Haberin Devamı

Son 5 saat içerisinde yaklaşık 100 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, çok sayıda kişi de gazdan etkilendi. Yaralılar Beşiktaş’ta bulunan Bezmi Alem

/images/100/0x0/55eb24caf018fbb8f8ae1709
Valide Sultan Camii’ne getirildi. Yaralılara camii içerisinde 50 kişiden oluşan gönüllü doktor ve hemşireler müdahale etti. Meslektaşlarına yardım için revire çevrilen camiye akın eden sağlık personelleri, yanlarında ilk yardım malzemesi de getirdi. Camide ilk müdahaleleri yapılan yaralılar çevreden geçen araçlara alınarak hastanelere sevk edildi.

Eylemciler, polisin attığı gazın etkisini azaltmak için camiye süt, bez maske ve tıbbi malzeme stoku yaptı.

Haberin Devamı

POLİS CAMİ BAHÇESİNE GAZ BOMBASI ATTI

Cami içerisinde doktor ve hemşireler yaralılara müdahale ederken, dışarıda polis ile eylemciler çatışmaya devam etti. Bazı göstericiler Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin bahçesine kaçtı.

Taksim ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek için Beşiktaş Meydanı'nda toplanan gruplar polisle çatışmıştı. Saatlerce süren olaylar sonrası 02.00 sıralarında Beşiktaş Meydanı'ndaki olaylar sona erdi. Bir grup polisin bekleyişi ise sürüyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE - WEB TV

BEŞİKTAŞ'A DENİZ YOLUYLA TAKVİYE POLİS EKİPLERİ SEVKEDİLDİ- WEB TV

BEŞİKTAŞ'TA OLAYLAR DEVAM EDİYOR / FOTO-GALERİ

BEŞİKTAŞ BEZMİ ALEM VALİDE SULTAN CAMİİ REVİRE DÖNDÜ


VALİLİK'TEN BEŞİKTAŞ AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği'nden, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin yapılan açıklamada, il genelinde olaylar sonrası sükunete ulaşan tabloyu bozmak isteyenlerin dikkatle takip edildiği ve Beşiktaş'ta polise saldıran gruba müdahale edildiği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda yayalaştırma çalışmalarını protesto etmek için başlatılan olayların, sonrasında il genelinde sükunete ulaştığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu tabloyu bozmak isteyen farklı eylemci grupların mevcut ortamı yeniden sabote etme yönünde gayretleri dikkatle takip edilmektedir. Bu çerçevede Beşiktaş civarında zaman zaman güvenlik görevini yürüten polislerimize karşı saldırı gerçekleştirmeye çalışan gruplara müdahalede bulunulmuştur."

Haberin Devamı


Haberin Devamı

6 GÜNDE NELER OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!