TBF Minikler 8 Top Türkiye Bilardo Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

TBF Minikler 8 Top Türkiye Bilardo Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 15:57

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) tarafından ilk defa organize edilen TBF Minikler 8 Top Türkiye Bilardo Şampiyonası başladı.

Bahçelievler'deki Bilardo Max Salonu'nda, Amerikan bilardosu dalında 10-14 yaş grubunda düzenlenen organizasyona, 3 kızı 16 sporcu katıldı. Şampiyona, 1993 yılında kurulan TBF'nin minikler kategorisinde düzenlediği ilk turnuva olma özelliğini taşıyor. Şampiyonanın açılış töreninin ardından açıklamalarda bulunan TBF Koordinatörü Orkun Kurt, federasyon açısından tarihi bir turnuva gerçekleştirdiklerini aktararak, "Pırıl pırıl gençlerimiz, bilardo branşına müsabık oyuncu olarak adım attılar. Bu, bizi çok heyecanlandırıyor çünkü onları geleceğin şampiyonları olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu şampiyonanın daha çok katılımla gerçekleşeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Turnuvada gelecek vaad eden sporcuları görme fırsatı bulacaklarını vurgulayan Kurt, "Çocuklarımızın burada gösterdikleri performans bir işaret değil. Bu organizasyon onlar için bir ilk. Heyecanını bastıramayan, yenemeyen sporcular olabilir. Onların hepsi bizim için birer inci. Hepsini birer şampiyon olarak görüyoruz. Umarım aileler de bu vesileyle bilardoya ilgi duyan çocukları açısından bunu bir fırsat olarak görürler ve çocuklarını desteklerler. Okulları ve aileleri çocuklarını desteklemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Turnuva Direktörü Aygen Berk ise sporcuların çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Hepsi inanılmaz hazır geldiler ama sporculuk ruhu böyle bir şey. Arenaya çıkınca her şey bambaşka oluyor. O heyecanı yaşamak onlar için bir ilk. Türk bilardosu için de bir ilk. Bir anlamda bu çocuklar Türk bilardo tarihinin ilk minikleri oldular" diye konuştu. Grup eleme maçlarıyla devam edecek organizasyon, yarın yapılacak final karşılaşmaları ve ödül töreniyle sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!