Çocuk spor oyunlarında birincilik istanbul’un

Güncelleme Tarihi:

Çocuk spor oyunlarında birincilik istanbul’un
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 10:34

5 gün süren çocuk oyunları şampiyonası madalyaları İstanbul ve Kocaeli paylaştı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından düzenlenen Erdemli 2’nci Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi. 5 gün süren etkinliğin finalinde mendil kapmaca oyunuyla İstanbul-Şişli Mustafa Sarıgül Ortaokulu ile Kocaeli-Çayırova Reysaş Lojistik Ortaokulu oynadı. Birinciliği İstanbul-Şişli Mustafa Sarıgül Ortaokulu elde ederken, ikinciliği Kocaeli-Çayırova Reysaş Lojistik Ortaokulu, üçüncülüğü ise İstanbul Yaşar Doğu Ortaokulu kazandı.
Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, “Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz çocuk oyunları şampiyonasına ev sahipliği yapan Erdemli’yi güzel bir şampiyona gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bu tür geleneksel oyunları geleceğe aktarmaları çok güzeldir. Şampiyonaya katılan bütün sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Kaymakam Özefe ise, “Modern kentleşmeyle birlikte yok olmaya başlayan geleneksel çocuk oyunlarımızın yeniden canlandırılması çok önemli. Çünkü çocuklarımız bizim çocukluğumuzdaki oyunları oynayamıyorlar. Her ne kadar çocuk parkları yapılsa da çocuklarımız geleneksel oyunlarını burada oynayamıyorlar. Bundan sonra yapılacak çocuk parklarında mutla geleneksel oyunların oynanacağı alanlarında bulundurulması ve çocuk oyunları gözönüne alınarak parklar yapılması gerekiyor” diye konuştu.
Erdemli 2’nci Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren takımların madalyaları Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu tarafından verildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!